Conferinta Internationala ”Mecanisme de colectare selectiva si reciclare a dozelor de aluminiu. Romania fata in fata cu marile tari din Europa”

de | mai 20, 2013 | Stiri

Cu ocazia Conferintei Internationale ”Mecanisme de colectare selectiva si reciclare a dozelor de aluminiu. Romania fata in fata cu marile tari din Europa”, organizata in perioada 16 – 17 mai la Bucuresti de Asociatia Alucro, au fost anuntate ultimele rezultate privind reciclarea dozelor de aluminiu in tara. Romania recicleaza aproape 30% din dozele puse pe piata.

Pentru doua zile, Romania s-a aflat pe harta celor mai importante evenimente din Europa adresate industriei reciclarii dozelor din aluminiu. Reprezentanti ai celor mai mari fabrici de reciclare si colectare din Europa si din Romania,  precum si ai autoritatilor locale, sectorului de business si ONG, s-au reunit la Bucuresti pentru a discuta despre impactul si eficientizarea programelor existente la nivel national. Prin intermediul ALUCRO, Romania face astfel parte din randul tarilor in care se deruleaza programul ”Every Can Counts”, o platforma europeana care promoveaza reciclarea dozelor din aluminiu si care are ca obiectiv implementarea unui sistem de colectare selectiva pe termen lung acasa, la birou sau in cadrul evenimentelor publice (festivaluri, spectacole, etc.). Directorii programelor din Franta, Austria si Marea Britanie au participat la conferinta intr-un schimb de experienta cu colegii lor din Romania. ”Every Can Counts” a fost recent lansat in Irlanda si Ungaria, urmand sa fie preluat si de alte mari tari din Europa. 

ALUCRO a invitat Organizatia ECOTIC sa participe la aceasta conferinta, invitatia venind pe fundalul proiectelor desfasurate in parteneriat in acest an, proiecte de informare – constientizare – colectare. Ambele organizatii, desi gestioneaza tipuri de deseuri diferite – de doze de aluminiu (Alucro) si de DEEE-uri (ECOTIC), cred in parteneriate prin care informarea si constientizarea populatiei privind nocivitatea deseurilor colectate necorespunzator sau aruncate la intamplare se face in mod unitar.

In data de 17 mai, ECOTIC, reprezentata prin Claudia Nicolae – responsabil comunicare, a prezentat auditoriului proiectele desfasurate in 2013, primind un feedback pozitiv mai ales din partea invitatilor din Europa.

Conferinta a fost, de asemenea, un prilej pentru schimbul de experienta si pentru creionarea unor parteneriate viitoare in sfera proiectelor de constinetizare.

Finalul conferintei a fost marcat de vizita la sediul UPS Romania, unde a fost lansat oficial programul Alucro, „Every Can Counts”.