Vii la Brico cu 5 becuri vechi și pleci cu un LED nou

de | mart. 9, 2023 | Stiri

Campania de încurajare a populație să predea spre reciclare becurile vechi, continuă în cele 35 de magazine Brico Depot, amplasate la nivel național. Parteneriatul dintre ECOTIC și Brico Depot se concretizează și în astfel de acțiuni de conștientizare și colectare menite să aducă în atenția publicului larg soluțiile de predare a deșeurilor electrice.

De ce să predai spre reciclare sursele de lumină?

95% din materialele pe care le conțin becurile LED se pot recicla. Acestea conțin sticlă, plastic, plăci cu circuite imprimate și aluminiu. Acestea ajung să fie reciclate chiar la o fabrică de acest tip din România, Greenweee, Buzău.

Unde le poți preda?

Toate magazinele care comercializează echipamente electrice, inclusiv surse de lumina (becuri LED, neoane etc) au de cele mai multe ori un recipient dedicat colectării separate a becurile și neoanelor, precum și a deșeurilor electrice de mici dimensiuni. Brico Depot are un astfel de recipient în toate magazinele sale.

Detalii despre campanie

Cei care vor aduce în magazinele Brico Depot 5 becuri vor primi GRATUIT 1 bec LED nou. Pentru peste 30 de becuri aduse, se va oferi un kit de șurubelnițe.

 

“Atingerea țintelor de colectare a sursele de lumină constituie o provocare a domeniului nostru ținând cont că o mare parte dintre acestea nu ajung pe fluxul de reciclare din contră, sunt aruncate împreună cu resturile menajere. Campania de la BRICO DEPOT contribuie la colectare, precum și la educarea populația în a preda becurile și neoanele uzate la recipientele dedicate din magazinele BRICO.” Sabina Pîrvulescu, Director Operațional ECOTIC

 

Regulamentul campaniei este disponibil aici.