Un nou seminar ECOTIC în calendarul ECO al primăverii

de | apr. 1, 2016 | Stiri

Accesul la informaţie, dialogul și puterea exemplului sunt extrem de importante pentru activismul ecologic. Acestea sunt premisele de la care ECOTIC a pornit în organizarea celui de-al doilea seminar dedicat mediului ONG din România, din data de 30.03.2016, pe un subiect de mare interes: cum dezvoltăm proiecte pentru accesarea fondurilor europene?

Programul de finanţare LIFE al Uniunii Europene – care a susținut, până în prezent, 67 de proiecte în ţara noastră, dintre care 42 pentru conservarea naturii, 22 pentru protecţia mediului și 3 pentru informare și comunicare, este programul care susține cel mai amplu și de impact proiect de conștientizare al Organizației ECOTIC: Caravana ECOTIC (LIFE13INF/RO/000090 ECOTIC LIFE+ Caravan).

Discuţia a continuat cu prezentarea Centrului de Dezvoltare Durabilă Polizu, de altfel si gazda seminarului, (proiect Auto Eco Inovarea – valorificarea inovatoare a deșeurilor auto și conexe, ECOTECA), urmată de prezentările ONG-urilor participante la seminar: Ateliere Fără Frontiere, Asociaţia Ecologică Turism Verde, Asociaţia Greenitiative, Asociatia Inotech, Creionetica, Fundaţia pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare, România în Tranziţie – Transition Towns Network – și Uleiosul.

Unul dintre obiectivele seminarului a fost crearea unei ocazii în care ONG-urile din România să poată schimba informații și să poată identifica zone de interes și de acțiune comune. Astfel pot dezvolta proiecte din ce în ce mai ample, mai puternice și mai de impact.

01.04.2016