„Suntem promotorii standardelor WEEELABEX în România” Interviu Dragoș Călugăru – Revista Ecologic

de | feb. 9, 2016 | Stiri

„Nu putem avea alt viitor decât cel în care respectăm legea şi ne pasă de cei din jur, iar aceste standarde te îndrumă cum să DCdovedeşti acest lucru.” Dragoș Călugăru, Director General ECOTIC

Nu poți ajunge prea departe dacă nu ai o viziune clară a destinației. Același lucru este valabil și pentru industria colectării și reciclării DEEE în România. Acum câțiva ani, organizația ECOTIC a început un demers unic în Europa Centrală și de Est: alinierea standardelor de operare ale companiilor românești de gestionare DEEE la standardele europene WEEELABEX. Sfârșitul anului 2015 a adus primele rezultate.

La începutul lunii februarie, Dragoș Călugăru a fost invitat de către Revista Ecologic să împărtășească gândurile sale și ale Organizației ECOTIC referitoare la obținerea certificării WEEELABEX, în premieră pentru România și Europa Centrală și de Est, de către două companii românești de tratare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE): Remat Holding și Green WEEE International. Rezultat al unei munci constante și asidue de ani de zile, aceste certificări sunt un pas esențial în asigurarea unor standarde care să însemne mai multă siguranță, mai multă eficiență în recuperarea fracțiilor, mai multă transparență în urmărirea fluxurilor și, până la urmă, o piață ce poate lucra real în beneficiul comunităților din România.

Interviul este disponibil aici.