Studentii se implică pentru un mediu curat

de | iul. 8, 2019 | Stiri

Proiectul pilot „Studenti pentru un mediu curat”, organizat de ECOTIC împreuna cu trei universități bucureștene s-a încheiat.

Desfășurat în perioada 20 mai – 7 iunie, proiectul s-a adresat studenților de la Universitatea Politehnică București,  Universitatea București și Universitatea Ecologică din București promovând implicarea acestora în problematica protecției mediului.

Astfel, aceștia au avut de realizat un proiect teoretic axat pe protecția mediului care să vină în sprijinul unei nevoi identificate în comunitate și tototdată, să colecteze deșeuri de echipamente electrice și electronice. Scopul proiectul a fost conștientizarea acestora asupra necesității protecției mediului și a colectării selective.

La această ediție pilot, toate echipele înscrise au fost premiate pentru efortul depus pentru protecția mediului și colectarea selectivă. Premiile oferite de ECOTIC au constat in kit-uri de echipamente electronice.

Din toamna lui 2019, proiectul va continua în mai multe universități din București și din țară începând din dorința de a continua conștientizarea tinerilor asupra importanței colectări selective in general, și a DEEE-urilor în special.