“Statia de Reciclare”, Brasov: rezultatele primei etape, 4 tone DEEE colectate

de | oct. 7, 2016 | Stiri

Dupa ce a strabatut comunele din judetul Iasi, Statia de Reciclare – campanie nationala de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in mediul rural, dezvoltata de Organizatia ECOTIC, a luat startul si in judetul Brasov, cu sprijinul Prefecturii Brasov, Agentiei pentru Protectia Mediului Brasov si DEDEMAN.

Pornita in iunie 2016, campania si-a propus sa duca mesajul necesitatii colectarii si reciclarii deseurilor electrice la sat, oferind informatii care rareori au fost oferite locuitorilor din mediul rural. Oamenii au aflat ce inseamna DEEE, de ce sunt periculoase aceste deseuri si de ce trebuie reciclate.

Odata cu toamna, Statia de Reciclare a strabatut primele cinci localitati din judetul Brasov.

Aceste au fost comunele Moieciu (19-21 septembrie), Bran (22-24 septembrie), Zarnesti (25-27 septembrie), Vulcan (28-30 septembrie) si Cristian (1-3 octombrie), de unde s-au colectat 4,2 tone de deseuri electrice si electronice.

Pana la finalul lunii noiembrie, Caravana ECOTIC va vizita 15 localitati brasovene. Locuitorii vor fi informati si incurajati sa predea deseuri de echipamente electrice si electronice, participand astfel la o tombola cu premii atractive.