START la colectarea stradală DEEE în Sectorul 3!

de | mart. 24, 2016 | Stiri

În perioada 21-27 martie 2016, ECOTIC derulează o campanie de promovare a primelor puncte de colectare stradală a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de mici dimensiuni din București. Locuitorii din vecinătatea recipienților roși de colectare DEEE vor fi informați și vor fi incurajați să predea deșeuri, prin organizarea unei tombole cu premii Camp S3atractive.

Pe 21 martie, ECOTIC a dat startul unei campanii menite să informeze și să promoveze primul sistem stradal de colectare a DEEE de mici dimensiuni la nivelul Sectorului 3 din București. Este vorba de un sistem de 15 recipienți de culoare roșie, amplasați alături de recipienții deja bine-cunoscuți de colectare plastic, hârtie și sticlă.

ECOTIC, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3, reușește să pună din nou în mișcare o soluție viabilă pentru colectarea DEEE, în contextul în care Bucureștiul este un oraș care are mare nevoie de soluții de colectare a deșeurilor, situându-se pe unul dintre ultimele locuri între capitalele europene din punctul de vedere al performanțelor de colectare. În plus, începând cu acest an, România are o țintă obligatorie de colectare DEEE la nivel național de 40%.

Între 21-23 martie, în proximitatea punctelor de colectare stradală pentru DEEE au fost distribuite doorhangere. În intervalul 24-25 martie, aria de informare va crește, distribuindu-se materiale informative în zonele cu trafic ridicat de pe toată suprafața Sectorului 3 (stradal, parcuri).

Astfel, se pregătesc acțiunile de colectare organizate de ECOTIC, ce se vor desfășura în datele de 26 și 27 martie, în intervalul orar 9.00 – 17.00. Locuitorii Sectorului 3 vor fi încurajați să vină și să predea deșeuri de echipamente electrice și electronice (televizoare, aparate radio, calculatoare, prăjitoare, aspiratoare vechi, etc), astfel fiind înscriși într-o tombolă ce are ca premii 3 televizoare LCD. Tragerea la sorți va fi efectuată în data de 28 martie 2016.

Iată programul și punctele de colectare pentru cele două zile de campanie:

26 martie 2016, 09.00 – 17.00:

o   Strada 1 Decembrie intersecție cu Baraj Bicaz

o   Strada 1 Decembrie intersecție cu Laceni

o   Strada 1 Decembrie intersecție cu Postăvarului

o   Strada Nicolae Grigorescu intersecție cu Burdujeni

o   Strada Nicolae Grigorescu intersecție cu Peco OMV

o   Strada Nicolae Grigorescu intersecție cu Lunca Bradului

o   Bulevardul Unirii intersecție cu Strada Anton Pann

o   Strada Liviu Rebreanu intersecție cu Strada Odobești

27 martie 2016, 09.00 – 17.00:

o   Strada Mihai Bravu intersecție cu Rond Baba Novac

o   Strada Nicolae Grigorescu intersecție cu Aleea Stănila

o   Strada Mircea Vodă intersecție cu Strada Nerva Traian

o   Strada Matei Basarab intersecție cu Strada Labirint

o   Bulevardul Corneliu Coposu intersecție cu Strada Iuliu Barasch

o   Bulevardul Nerva Traian intersecție cu Strada Panait Cerna

o   Strada Constantin Brâncuși intersecție cu Rond Gloria

Pentru mai multe detalii, puteți consulta Regulamentul aici si anexa acestuia aici.