Rezultatele „Invitatiei la Reciclare!” trimise de ECOTIC, CCIFER si Ateliere Fara Frontiere mediului de afaceri din Romania

de | dec. 12, 2016 | Stiri

In perioada 27 septembrie – 9 decembrie 2016, Organizatia ECOTIinvitatie-la-reciclareC, CCIFER si Ateliere Fara Frontiere au lansat o invitatie membrilor CCIFER sa participe la un concurs de colectare si reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si a deseurilor de baterii si acumulatori (DBA). 10 companii au raspuns invitatiei si s-au inscris in concurs, colectand 1,3 tone DEEE.

Campania-concurs „Invitatie la Reciclare!” este rezultatul parteneriatului dintre Organizatia ECOTIC, CCIFER si Ateliere Fara Frontiere, in contextul in care exista nevoia reala de informare a publicului asupra necesitatii colectarii si reciclarii in Romania. Campania a fost adresata mediului de afaceri – membrilor CCIFER, iar colectarea deseurilor electrice si electronice si a bateriilor si acumulatorilor uzati a fost facuta de catre Ateliere Fara Frontiere.

Organizatia ECOTIC implementeaza de 10 ani campanii de informare si colectare DEEE si DBA, reusind inca din anul 2015, in premiera pentru Romania, sa atinga tinta nationala obligatorie de 40% la colectarea DEEE, valabila incepand cu 2016. Campania-concurs „Invitatie la Reciclare!” face parte din strategia ECOTIC de a atinge publicuri cat mai variate, in parteneriate care sa largeasca aria de actiune si informare a organizatiei.

Companiile care au colectat cele mai mari cantitati de DEEE si DBA au fost premiate cu cate un workshop la Upcycling Corner – un concept Ateliere Fara Frontiere, o buna ocazie pentru companii sa descopere ca reciclarea nu inseamna doar o atitudine responsabila fata de mediu, ci si o activitate sociala si solidara. Castigatorii campaniei sunt Cabinetul de Avocat Gruia Dufaut si Yves Rocher Romania.

_mg_2417 _mg_2422

12.12.2016