Ecotic

Rezultatele campaniilor „Orașe Curate” la inceput de noiembrie

Pe parcursul lunii octombrie 2017, „Orașe Curate”, campania națională ECOTIC dedicată colectării electricelor și electronicelor uzate din mediul urban, a luat startul în mai multe localități: Baia de Arieș, Vaslui, Iași, Comănești, Otopeni și Borșa. Campania a încurajat locuitorii celor șase orașe să vină și să predea corect echipamentele electrice și electronice uzate la centrele de colectare locale. Din cele șase localități s-au colectat peste 10 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE).  

Organizația ECOTIC, în parteneriat cu autoritățile și companiile de salubritate locale, continuă, de-a lungul anului 2017, campania națională „Orașe Curate”. După ce a trecut prin Botoșani, Filiași, Târgu Mureș, Dorohoi, Brăila, Piatra Neamț, Galați, Bragadiru, Motru Rădăuți, Timișoara, Ploiești, Cluj-Napoca, pe parcursul lunii octombrie 2017, locuitorii din Borșa, Otopeni, Comănești, Vaslui, Iași și Baia de Arieș au fost informați și încurajați să devină conștienți de problema deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și de necesitatea de a le preda corect spre reciclare.

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor al celor șase orașe care a predat un deșeu de minim 5/10kg cumulate la punctele de colectare locale, a primit un premiu instant. Punctele de colectare au fost amplasate în zone anunțate din timp către populație, prin intermediul materialelor de comunicare.

La final de campanie, cele șase orașe au raportat un total de aproximativ 10.300 kg DEEE colectate, astfel:

–          Borsa – 2 tone DEEE

–          Otopeni –  2 tone DEEE

–          Comanesti – 2 tone DEEE

–          Vaslui – 1,3 tone DEEE

–          Iasi – 2 tone DEEE

–          Baia de Aries – 1 tona DEEE

Campaniile din Borșa, Otopeni, Comănești, Vaslui, Iași și Baia de Arieș au continuat, în anul 2017, programul național „Orașe Curate”, un program itinerant al Organizației ECOTIC, dedicat colectării DEEE în mediul urban.

Rezultatele campaniilor „Orașe Curate” la inceput de noiembrie 20170724_122832Rezultatele campaniilor „Orașe Curate” la inceput de noiembrie 20170724_103950