Primul Oras Curat raporteaza: la final de campanie, Botosani a colectat 3,4 tone DEEE

de | iul. 18, 2016 | Stiri

Campania ORASE CURATE: Botosani s-a desfasurat in perioada 1 iunie – 3 iulie 2016, avand ca obiectiv incurajarea locuitorilor municipiului Botosani sa colecteze si sa predea corect spre reciclare deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Astfel, orice botosanean care a venit si a predat un minim cumulat de 10 kg DEEE la punctele de colectare Urban Serv din municipiu, a castigat un premiu instant, in limita stocului disponbil. La final de campanie, este de remarcat cresterea gradului de mobilizare a populatiei pentru cauze care au legatura cu ecologizarea propriilor localitati si protectia mediului. Si de aceasta data, participarea la campanie a fost peste asteptari, colectandu-se o cantitate de 3,4 tone DEEE.

Cresterea gradului de constientizare a populatiei Romaniei asupra necesitatii colectarii DEEE a fost confirmata si de ultimul studiu realizat de Organizatia ECOTIC. Este un progres imbucurator, tinand cont ca, din acest an, Romania are o tinta nationala obligatorie de colectare DEEE de 40%. ECOTIC a atins aceasta tinta de anul trecut, insa, la nivel national, mai este mult de imbunatatit. Un pas important este implicarea mai hotarata a autoritatilor publice locale si a companiilor de salubritate in initiative concrete de informare si colectare. Botosani a fost un exemplu pozitiv in acest sens.