Prezenta ECOTIC la cea de-a XII editie a evenimentului Ecomediu, Arad – 2014

de | oct. 22, 2014 | Stiri

Evenimentul a fost gazduit de Expo Arad in perioada 15 -17 Octombrie 2014, organizator fiind Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad. 

Ajuns la cea de a XII-a editie, acest eveniment faciliteaza accesul participantilor la o gama larga de produse si servicii prezentate la standurile expozitiei si in cadrul conferintei organizate de catre importanti lideri europeni, asociatii, centre de cercetare si universitati romanesti si internationale, clustere si reprezentanti ai institutiilor locale si guvernamentale.

In cele trei zile dedicate evenimentului s-au desfasurat conferinte internationale care s-au bucurat de un real succes in randul tuturor participantior. Protectia apei, aerului si solului, recuperarea, reciclarea si sortarea deseurilor conduc la conservarea Biodiversitatii au fost temele zilelor de conferinta. ECOTIC a fost reprezentata de Valentin Tofana, reprezent zonal si expert tehnic. Prezentarea sustinuta a avut ca subiect cel mai recent studiu efectuat pentru ECOTIC de catre GBD Research, care este denumit “Atitudini si obiceiuri referitoare la deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE)”.

Respectivul sondaj a fost efectuat in cadrul proiectului de constientizare LIFE 13INF/RO/000090, denumit “Caravana ECOTIC”, cofinantat de Uniunea Europeana prin programul Life+. 

Toate lucrarile prezentate au fost publicate in brosura evenimentului, mai multe detalii fiind disponibile aici: http://www.ccia-arad.ro/ro/prima-pagina-ecomediu.html