Politici Verzi in Companii, editia a V-a, 2017

de | iun. 15, 2017 | Stiri

O nouă ediție a evenimentului de tradiție al Organizației ECOTIC – „Politici Verzi în Companii – Performanțe de mediu și reduceri de costuri în compania ta!”, a avut loc marți, 13 iunie 2017, la Hotel Intercontinental București, Sala Rapsodia.

În cadrul evenimentului, au fost abordate subiecte legate de sustenabilitate și protecția mediului, cu un important impact asupra performanțelor financiare ale companiilor.

Raportarea non-financiară, consumul și pierderile de energie, obligația de reciclare a deșeurilor sunt aspecte importante ce au fost dezbatute în cadrul conferinței, alături de subiecte legate de ecoinovarea în cadrul companiilor, reutilizarea și eficientizarea resurselor.

În prima parte a evenimentului, au susținut prezentări Raul Pop, Senior Manager, Climate Change and Sustainability Services, Ernst & Young (”Relevanţa financiară a obligaţiilor de mediu”), Aida Szilagyi, Președinte la Centrul Naţional de Producţie Consum Durabile (”Ecoinovarea ca reţetă de succes pentru companii”), Patrick Ouriaghli, Director Parteneriate şi Programe Ateliere Fara Frontiere (”Cum să eficientizăm resursele companiei”).

A doua parte a conferinţei a adus în prim-plan inspiraţia companiilor care au implementat “politici verzi”, devenind responsabile faţă de mediul înconjurător.

Romstal ne-a povestit despre politica energetică a companiei, Green Group ne-a oferit soluţii inteligente pentru colectarea selectivă, Let’s Do It Romania ne-a dat o lecţie de Minerit Urban, IKEA Romania a adus exemple de bune practici în domeniul sustenabilităţii, Tryamm a adus în discuţie monitorizarea şi reducerea costurilor cu energie în procesul de printare și Penny Market a pus sub lupă subiectul dezvoltării durabile.

Proiectul UrbanWins a fost prezentat în detaliu de Dragoş Călugăru, Director General ECOTIC.

Pentru descărcarea prezentărilor susținute în cadrul conferinței și a materialelor vizionate: PrezentariPozeVideo UrbanWINSVideo Circular Economy.