Intalnirea membrilor WEEE Forum la Bucuresti

de | mai 22, 2014 | Stiri

Bucurestiul, prin intermediul ECOTIC, a fost in perioada 15 – 16 mai gazda activitatilor WEEE Forum.

Reprezentanti ai celor mai importante organizatii colective din domeniul DEEE din Europa s-au intrunit in cadrul Adunarii Generale a WEEE Forum la Bucuresti, in data de 16.05.2014, la Hotelul Intercontinental.

Cu aceasta ocazie a fost trecuta in revista activitatea organizatiei WEEE Forum in anul 2013, care a insemnat finalizarea proiectului WEEELABEX prin infiintarea Organizatiei Weeelabex, cu sediul la Praga,  precum si transformarea standardelor WEEELABEX in standarde Cenelec. Anul 2013 a marcat si contributia la proiectul “Countering WEEE illegal trade” alaturi de Interpol dar si in multiple evenimente si intalniri, tema centrala fiind deseurile de echipamente electrice si electronice.

In intalnirea din data de 16 mai au mai discutat subiecte care tin de proiectele viitoare ale WEEE Forum, ca urmare a aplicatiilor depuse pentru linia de finantare Horizon 2020, precum si de transpunerea noii directive in legislatiile nationale.

Unul din cele mai importante momente l-a constituit alegerea unui nou presedinte al organizatiei WEEE Forum, ca urmare a locului vacant lasat de Jose Ramon Carbajosa in urma schimbarii activitatii sale profesionale. Noul presedinte ales este britanicul Philip Morton de la organizatia Repic (www.repic.co.uk). Philip Morton lucreaza de peste 10 ani in acest domeniu si este de 2 ani membru al Consiliului Director al WEEE Forum.

Participantii au fost placut impresionati de primirea calduroasa de care s-au bucurat, iar locul ales pentru desfasurarea activitatilor a permis admirarea privelistii panoramice a Bucurestiului.

O parte dintre cei prezenti la activitatile WEEE Forum si-au prelungit sederea in Bucuresti pentru a vizita obiectivele turistice din oras, dar si din tara.