Încep înscrierile în anul II la Școala Ecoterrienilor

de | sept. 11, 2017 | Stiri

Din 11 septembrie 2017, ECOTIC invită școlile într-un nou parcurs național de conștientizare și colectare a electricelor si bateriilor uzate

În data de 11 septembrie 2017, Organizația ECOTIC și ECOTIC BAT cu sprijinul Ministerului Mediului dau startul înscrierilor în cea de-a doua ediție a campaniei de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamentele electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA), dedicată școlilor din România. „Școala Ecoterrienilor” își propune să ducă în școli mesajul nevoii de a proteja mediul înconjurător, prin participarea activă la colectarea deșeurilor.

Campania „Școala Ecoterrienilor” are mai multe etape și două tipuri de activități implicate. În perioada 11 septembrie – 13 octombrie 2017, școlile din România sunt invitate să se înregistreze în campanie, urmând să primească un set de materiale de eco-informare și educație. Școlile vor putea să desfășoare activități de colectare DEEE și DBA, iar copiii vor fi încurajați să se înscrie într-un concurs de materiale video originale, realizate chiar de ei, individual sau în echipă, prin care să demonstreze comportamente responsabile față de mediul înconjurător.

Ambele tipuri de activități vor fi monitorizate și premiate, în funcție fie de cantitatea colectată de deșeuri, fie de punctajul obținut în urma jurizării filmulețelor înscrise în competiție.

Activitățile se vor desfășura din momentul primirii seturilor de materiale, până pe 15 mai 2017. Colectarea deșeurilor rezultate (DEEE și DBA) se va face în perioada 15-30 mai 2017, iar jurizarea și premierea se vor face până la finalul anului școlar, în iunie 2018.

„Anul trecut, 200 de școli s-au înscris în campania noastră. Ne-am uitat la tipurile de activități realizate și ne-am dat seama că e important să le propunem elevilor activități atrăgătoare pentru ei. Vrem să punem elevii la treabă într-o manieră incitantă, așa că, în acest an, le propunem celor mici un concurs eco de video-blogging, prin care să ne arate cum pot fi ei Ecoterrieni pentru o zi. Ca urmare, copiii vor documenta video felul în care consideră ei ca e necesar să protejaze mediul.” Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

Mai multe detalii despre campanie precum si modalitatea de inscriere sunt disponibile aici.