Ecotic

Green Group si ECOTIC dau startul la curatenia de iarna cu serviciul SIGUREC MOBIL de colectare a electronicelor vechi

Campania „ Omul gospodar reciclează, SIGUREC MOBIL premiază” se adresează locuitorilor capitalei care au de predat echipamente electrice și electronice vechi și se pot debarasa de acestea în cel mai simplu mod, folosind serviciul SIGUREC MOBIL de preluare a deșeurilor direct de la domiciliu.ecotic-a5

Cetățenii pot solicita SIGUREC MOBIL folosind aplicația pentru smartphone SIGUREC sau apelând numărul pus la dispoziție,  fiind recompensați pe loc cu vouchere de reduceri la cumpărături sau bani.  La finalul campaniei, participanții vor putea câștiga prin tragere la sorți unul din cele 20 de aspiratoare.

Dacă facem un inventar al lucrurilor pe care le avem depozitate în casă, vom descoperi că pe multe dintre acestea nu le mai folosim. Descărcând aplicația sau printr-un simplu telefon putem să eliberăm spațiul ocupat de un aer condiționat, de un televizor sau de o cafetieră folosind  serviciul de colectare deșeuri direct din fața casei, având garanția că acestea ajung direct la fabrica de reciclare GreenWEEE, din Buzău”, declară Anda Stancu, Manager Comunicare Green Group.

Serviciul de colectare SIGUREC MOBIL integrează sisteme performante pentru colectarea deșeurilor, toate camionetele fiind dotate cu echipamente de cântărire și operând în baza unui software inteligent ce înregistrează în timp real tranzacțiile efectuate. În felul acesta, sunt furnizate date clare și precise, precum tipul și greutatea deșeurilor colectate. Totodata, aplicația  înregistrează și monitorizează performanțele de colectare și calculează cantitatea de CO2 salvată prin sortarea și trimiterea deșeurilor spre reciclare.

Obiectivul principal al campaniei îl constituie dezvoltarea unei atitudini responsabile a populației față de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) care, prin serviciul SIGUREC MOBIL, ajung direct și sigur în fabricile de reciclare din România.

Câteva lucruri interesante despre reciclare:

Reciclarea unui frigider economisește 2800 kg CO2, echivalentul a 13,000 km parcursi cu mașina

Reciclarea unui monitor salveaza 745 litri de apă potabilă și previne generarea de aceeași cantitate de apă reziduală.  Aceeași cantitate de apă este folosită pentru 10 dușuri

Un tub catodic al unui televizor polueaza 50 de metri pătrati de sol timp de 30 de ani

24.11.2016