Eveniment al Asociatiei Romane de Salubritate pe tema managementului deseurilor in Romania

de | iul. 20, 2015 | Stiri

IMG-20150701-WA0001In perioada 30 iunie – 3 iulie 2015, Asociatia Romana de Salubritate, alaturi de ISWA – International Solid Waste Association – a organizat la Mamaia a cincea editie a conferintelor comune „Sustenabilitatea si performanta sistemelor de management al deseurilor, implementate in Romania, in perioada 2007-2015, baza pentru urmatoarea perioada de programare. Perspectivele dezvoltarii pana in anul 2020.”

Asociatia ECOTIC a participat la acest eveniment, fiind reprezentata de catre Nicoleta Lazar, Director Operational si Gabriela Serban, Director Economic. Evenimentul a fost o ocazie de retrospectiva si analiza a situatiei curente a managementului deseurilor in Romania, a lectiilor invatate in urma desfasurarii proiectelor finantate prin POS Mediu; in acelasi timp, participantii au discutat si identificat perspectivele de avansare si dezvoltare in acest domeniu in Romania, coreland situatia din teren cu experienta, realitatile si tendintele la nivel european.

Acest lucru a fost posibil gratie participarii a numerosi reprezentanti ai multor institutii, organizatii si companii relevante pentru managementul deseurilor: Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Ministerul Fondurilor Europene, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, Garda Nationala de Mediu, administratii locale, asociatii si institutii de invatamant si cercetare, societati de constructii, de valorificare materiala si energetica a deseurilor. De asemenea, au participat ca invitati la eveniment si reprezentanti ai Asociatiei Nationale din Republica Moldova pentru Deseuri Solide, cu care s-au organizat grupuri de lucru. Gabriela Serban, Director Economic al ECOTIC a participat la acestea.

A fost o excelenta ocazie ca toate partile implicate in sistemul national de gestionare a deseurilor sa prezinte situatia curenta din perspectiva proprie si de a incerca sa o coreleze cu informatiile venite din diverse alte zone de actiune. In acelasi timp, este importanta proiectarea unei viziuni de viitor care sa angajeze responsabil in actiuni din ce in ce mai aliniate tendintelor europene si, deci, din ce in ce mai eficiente. IMG-20150701-WA0003