Ediția a VII-a a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat și-a desemnat câștigătorii

de | ian. 12, 2016 | Stiri

ECOTIC încheie anul 2015 cu deja tradiționala Gală a Premiilor Pentru Un Mediu Curat, un moment de bine-meritat bilanț pentru toți cei implicați, alături de organizație, în acțiuni dedicate unui mediu curat: colectarea deșeurilor, cultivarea spiritului civic și schimbarea mentalităților. A fost un eveniment plin de emoția și bucuria lucrului dus la bun sfârșit; au fost pe scenă oameni care au adus cu ei entuziasmul ce nu trebuie să lipsească în orice demers ce are legătură cu viitorul nostru.

De-a lungul celor șapte ediții, numărul proiectelor înscrise și al organizațiilor interesate a crescut vizibil. La această ediție, au fost înscrise 87 de proiecte, cele mai multe încrise într-o ediție de până acum. Dedicate reciclării, ecologizării, îngrijirii naturii sau conștientizării, toate proiectele înscrise au demonstrat că spiritul civic și atitudinea pro-mediu se pot cultiva și încuraja spre a fi puse, într-un final, în slujba comunității.

ECOTIC felicită toate inițiativele jurizate și anunță cu plăcere câștigătorii celor patru categorii ale Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat:

Marele Premiu pentru Instituții Publice: Agenția pentru Protecția Mediului Prahova

Proiect câștigător: Proiect-concurs de educație ecologică pentru elevii prahoveni “GÂNDEȘTE VERDE, GÂNDEȘTE CURAT!””

Premiu Institutie Publica

Marele Premiu pentru ONG: Asociația Greenitiative

Proiect câștigător: Platforma „Școli verzi – advocacy, eco educație și susținere pentru școli sustenabile”

Premiu ONG

Marele Premiu pentru Instituții de Învățământ: Școala Gimnazială Nr. 1 Bistrița

Proiect câștigător: „ECOeficient”

Premiu Scolii

 

Marele Premiu pentru Companii: PROCREDIT BANK SA

Proiect câștigător: „CREDITUL ProEco”

Premiu Companii

Juriul Galei 2015 a fost format din: Raluca Ouriaghli – Ateliere Fără Frontiere, Iulia Sirgher – InfoCons, Raluca Costache – Green Report, Simona R. Marcusohn – Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Adina Magsi – Alucro, Dragoș Călugăru – ECOTIC.

Suntem bucuroși că numărul și diversitatea proiectelor înscrise în competiția Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat cresc de la an la an. Acest lucru denotă implicit faptul că românii devin tot mai preocupați de asigurarea unui mediu inconjurător sănătos și a unei dezvoltări bazate pe un mod de viață sustenabil” a declarat Valentin Negoiță – Președinte ECOTIC.

ECOTIC mulțumește tuturor participanților și partenerilor pentru implicarea într-un eveniment care celebrează, în prag de sărbători, grija și responsabilitatea față de ceea ce, până la urmă, face totul posibil: mediul înconjurător.

Detalii despre proiect aici.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat face parte din proiectul Caravana ECOTIC, proiect co-finanțat prin Programul Life+ al Uniunii Europene.