ECOTIC și UZPR prelungesc concursul JURNALISM PENTRU UN MEDIU CURAT

de | iun. 24, 2024 | Stiri

ECOTIC împreună cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) au decis prelungirea  perioadei de înscrieri în concursul JURNALISM PENTRU UN MEDIU CURAT până pe data de 9 octombrie 2024.

Premierea jurnaliștilor câștigători se va face cu ocazia Zilei Internaționale a Deșeurilor Electrice care are loc în fiecare an pe data de 14 Octombrie.

Decizia de prelungire a concursului vine din dorința de a încuraja cât mai mulți jurnaliști să realizeze materiale pe temele propuse de organizatori și să le inscrie în concurs.

 

Cui se adresează?

Concursul se adresează jurnaliștilor, reporterilor, vloggerilor sau bloggerilor care realizează materiale de presă urmărind temele propuse de organizatori. Detalii și temele propuse aici.

Tipuri de materiale acceptate: articole, fotoreportaje, bloguri, vloguri, videoreportaje, podcast-uri, emisiuni radio sau TV.

 

Cum vă puteți înscrie?

ECOTIC pune la dispoziție pagina www.ecotic.ro/jurnalisti și formularul de înscriere www.ecotic.ro/inscriere-jurnalisti pentru a permite înscrierea materialelor.

 

Jurizare și premii

Jurizarea va avea loc în perioada 10-11 octombrie 2024. Un juriu alcătuit din reprezentanți ai ECOTIC și ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România va alege 3 materiale ținând cont de criteriile menționate la punctul 5.1.3 din Regulamentul Concursului.

Pentru cele mai bune 3 materiale de presă, ECOTIC oferă 3 premii după cum urmează:

  • Locul I – Voucher Altex în valoare de 500 EUR
  • Locul II – Voucher Altex în valoare de 300 EUR
  • Locul III – Voucher Altex în valoare de 300 EUR

 

„Ne propunem, prin această inițiativă civică, să stimulăm interesul oamenilor de presă din România spre abordarea unei tematici pe cât de actuală, pe atât de complexă: protecția mediului și utilizarea eficientă a resurselor materiale în contextul european actual de tranziție spre economia circulară”, declara Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

În același timp, Sorin Stanciu, Președinte UZPR, evidențiază că: „Scopul acestui concurs este de a încuraja demersurile jurnalistice în domeniul problematicii de mediu și al dezvoltării durabile. Obiectivul pe termen lung este de a susține jurnalismul de mediu în România pentru informarea corectă a publicului în vederea formării unei atitudini noi, responsabile a românilor față de mediu și dezvoltarea sustenabilă”.