ECOTIC și DN1 Value Centre – Împreună pentru un mediu curat

de | mart. 22, 2022 | Stiri

Importanța reciclării și respectul față de mediu trebuie învățate cât mai devreme. Astfel că, ECOTIC împreună cu DN1 Value Centre a organizat o serie de activități menite să educe copiii în direcția corectă în ceea ce privește reciclarea deșeurilor electrice și să sprijine cetățenii să predea corect spre reciclare aceste deșeuri.

 

Învățăm să reciclăm și corect să colectăm

ECOTIC și DN1 Value Centre au organizat în data de 20 februarie un atelier educativ unde au învățat prin metode creative cum să recunoască tipurile de materiale și cum să recicleze corect.

Activitatea a avut 3 ateliere, iar copiii au trecut prin fiecare:

  • Atelier EcoCreativ cu materiale reciclate
  • Atelier practic de colectare separată a deșeurilor
  • Atelier de colorat și decupat personaje din lumea reciclării

 

 

Reciclăm bucurii sub formă de jucării

O bună educație față de mediul înconjurător începe de la cei mici.

Astfel că, cu prilejul Zilei Internaționale a Bateriilor din data de 18 februarie, ECOTIC și ECOTIC BAT în parteneriat cu DN1 Value Centre, au organizat în perioada 15 – 28 februarie o campanie de colectare jucării electrice uzate, acestea fiind obiectele care generează cele mai multe baterii consumate.

Copiii au putut aduce, la recipientul de colectare, jucării în stare bună ce au putut fi donate mai departe altor copii sau jucării electrice (pe bază de baterii) nefuncționale, care au mers către reciclare.