ECOTIC lansează o nouă ediție a Școlii Ecoterrienilor

de | oct. 28, 2021 | Școala Ecoterrienilor, Stiri

Începând cu data de 28 octombrie 2021, ECOTIC și ECOTIC BAT lansează cea de-a patra ediție a campaniei Școala Ecoterrienilor adresată școlilor și viitoarei generații de cetățeni responsabili.

Campania, care se va desfășura în perioada 28 octombrie 2021- 15 iunie 2022, are drept obiectiv conștientizarea elevilor asupra importanței protecției mediului și a colectării separate de deșeuri electrice, electronice, de surse de lumină și baterii.

Începând cu 28 octombrie 2021, ECOTIC și ECOTIC BAT invită școlile să participe la noua campanie națională de conștientizare și colectare a echipamentelor electrice si a bateriilor uzate. Aceasta se axează pe 2 direcții principale: cea de conștientizare,  în care școlile participante vor implementa activități de educație ecologică și cea de colectare de deșeuri de echipamente electrice și electronice, becuri și neoane și deșeuri de baterii și acumulatori.

Ce tip de școli se pot înscrie?

Sunt invitate să se înscrie în perioada 28 octombrie – 19 noiembrie 2021 școlile primare și/sau gimnaziale. Înscrierea se poate face accesând formularul dedicat de aici

Școlile din campanie vor primi un set de materiale de eco-informare și educare și un set de recipiente în care vor putea colecta deșeuri de echipamente electrice si electronice, corpuri de iluminat și deșeuri de baterii și acumulatori. Activitățile se vor desfășura concomitent cu lecțiile învățate la clasă, putând fi realizate online sau față în față, în funcție de contextul în care se regăsește școala.

Fiecare școală care va realiza lecțiile și activitățile practice va primi un voucher cadou. Școlile care vor colecta deșeuri electrice și electronice sau deșeuri de baterii vor primi, de asemenea, vouchere cadou în funcție de cantitatea colectată.

“Prin proiectul Școala Ecoterrienilor dorim să contribuim la educația pentru mediu a tinerei generații.  Activitățile campaniei sunt gândite pentru a aduce în atenția elevilor probleme curente, precum poluarea, încălzirea globală si schimbarile climatice, dar și  importanța colectării separate a tuturor deșeurilor și, în special, a deșeurilor electrice și electronice și a bateriilor. ” declară Valentin Negoiță, președinte ECOTIC.

Detalii despre campanie și regulamentul acesteia sunt disponibile pe https://www.ecotic.ro/scoalaecoterrienilor/