„Be ECO” – îndemnul unui nou proiect de eco-educație

de | mart. 4, 2020 | Stiri

Elevii din 20 de școli din București și județele limitrofe vor deveni mai responsabili față de mediu în cadrul proiectului.

In perioada 2 martie – 10 iunie, Asociația ECOTIC, ECOTIC BAT SRL si Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie desfașoară concursul Be ECOîn 20 de școli din București și din județele limitrofe. Scopul acestuia este de a informa si conștientiza elevii, profesorii, părinții, dar și publicul larg în vederea formării unor deprinderi eco-civice față de mediul înconjurător.

Cele 20 de unități de învățământ participante fac parte din programele Eco-Schools și LeAF – „Să învățăm despre pădure” implementate de CCDG în România, în anul şcolar 2019 – 2020.

Proiectul se axează pe conștientizarea celor mici în ceea ce privește colectarea corectă a deșeurilor de baterii și acumulatori, becuri și neoane, incluzând și un concurs de colectare a acestor deșeuri. În acest sens, fiecare școală participantă va primi din partea organizatorilor un manual de protecție a mediului și din partea ECOTIC, recipienți de colectare separată. Primele trei școli care vor colecta cea mai mare cantitate de deșeuri de baterii și becuri și neoane raportată la numărul de elevi înscriși în competiție vor fi câștigătoare.

Totodată, creativitatea elevilor va fi pusă la încercare prin realizarea unor jurnale pe teme privind protecția mediului. În urma jurizării, cel mai creativ jurnal va primi un premiu special din partea organizatorilor.

„Este un proiect care se adresează celei mai tinere generații, cei pe care ii considerăm motorul schimbării.  Proiectul își dorește să îi educe pe cei mici în ceea ce privește colectarea separată a acestor tipuri de deșeuri în speranța că aceștia la rândul lor vor educa și comunitatea in care trăiesc” declară Diana Trifu, responsabil comunicare ECOTIC.