CWIT – Proiectul Countering WEEE Illegal Trade

de | iul. 21, 2015 | Stiri

CWITECOTIC a participat la Conferinta finala a Proiectului Countering WEEE Illegal Trade desfasurata la sediul Interpol din Lyon intre 25-26 iunie.

Proiectul, coordonat de WEEE Forum si Interpol, a pornit de la constatarea urmatoare: numai 3,3 milioane tone de DEEE dintr-un total de 9,3 milioane au fost raportate oficial de catre autoritati ca fiind  colectate si tratate corespunzator in Europa in 2012.

Comertul ilegal cu DEEE, avand ca destinatii cu precadere tari sarace din Asia si Africa, conduce la situatii grave de poluare a mediului cu impact major pentru sanatatea oamenilor.

Totodata, in conditiile in care deseurile electronice contin materii prime valoroase precum aur, cupru si paladiu, comertul ilegal cu DEEE contracareaza eforturile UE de a realiza o economie circulara  mai sustenabila.

Autorii Raportului final au prezentat un set de recomandari privind imbunatatirea fluxurilor de deseuri, normalizarea pietei de deseuri si contracararea grupurilor infractionale implicate in comertul ilegal cu DEEE.

IMG_0274