Ziua Mediului: colectează deșeuri electrice și ECOTIC te premiază!

de | iun. 7, 2021 | Stiri

ECOTIC desfășoară o serie de campanii și acțiuni dedicate zilei mediului în luna iunie

Pe 5 iunie întreg mapamondul a sărbătorit Ziua Internațională a Mediului. Cu această ocazie ECOTIC desfășoară o serie de acțiuni și campanii de conștientizare menite să încurajeze un comportament responsabil față de mediul înconjurător în ceea ce privește colectarea separată a deșeurilor reciclabile, în special a celor de echipamente electrice (inclusiv becuri și neoane) și de baterii.

Deoarece ziua de 5 iunie coincide și cu sărbătorirea Zilei Învățătorului, echipa de comunicare ECOTIC oferă în perioada 31 mai – 11 iunie lecții de eco educație online pentru peste 50 scoli. Entuziasmul școlilor pentru această acțiune au depășit așteptările organizatorului, cerințele fiind multiple în această direcție.

“Ziua Mediului la Grădiștea este în fiecare zi”, este titlul campaniei locale de colectare care va avea loc pe 11 iunie și unde toți locuitorii sunt așteptați să predea deșeuri electrice spre reciclare.

O altă campanie de colectare deșeuri electrice “Orașe Curatepe care o vom organiza cu sprijinul primăriei Cluj-Napoca se va desfășura în perioada 9 – 16 iunie în municipiul Cluj-Napoca. Locuitorii au la dispoziție preluarea gratuită a deseurilor electrice de la domiciliu, precum și predarea la punctele de colectare dedicate.

Cu ocazia Zilei Mediului lansăm și o tombolă dedicată celor care sună la 021 9641 pentru comenzi de preluare deșeuri electrice voluminoase de la domiciliu. Cei care transmit comenzi până pe 30 iunie vor putea câștiga un aparat de curățat cu aburi marca Kärcher. Mai multe informații pe www.ecotic.ro/tombola

„Ziua de 5 iunie este pentru mulți dintre noi un bun prilej de a participa la activități de protecție a mediului. Ca în fiecare an, ECOTIC inițiază o serie de acțiuni prin care îi încurajăm pe cetățeni să manifeste o atitudine responsabilă față de mediul în care trăim!”, Valentin Negoita, Președinte ECOTIC.