Colectăm deșeuri electrice și electronice in Hoceni, județul Vaslui

de | iul. 9, 2018 | Stiri

„Comune Curate”, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul rural, vizitează localitatea Hoceni, din județul Vaslui, în perioada 9-13 iulie 2018, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Garda Națională de Mediu, APM Vaslui, Primăria Comunei Hoceni și Priscom.   

Astfel, între 9 – 13 iulie 2018, locuitorii din Hoceni sunt încurajați să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE). În perioada campaniei, orice locuitor din comună care va preda deșeuri de minim 20kg cumulate la punctul de colectare special amenajat, va primi un tichet cadou in valoare de 10 lei. Punctul de colectare se află la sediul Primăriei comunei Hoceni (program 08:00 – 16:00).

Pentru ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase, doritorii pot suna la numărul de telefon 0751 110 552. O echipă PRISCOM Barlad se va deplasa şi va ridica DEEE de la domiciliu, în data de 13 iulie 2018.

„Încercăm să aducem conceptul de colectare separată a deșeurilor reciclabile în mediul rural. Prin intermediul acestor campanii încurajăm locuitorii din aceste zone predea în mod selectiv deșeurile care  pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente  electrice și electronice, și, implicit, să protejeze mediul înconjuător” declară Adrian Prisecaru, reprezentant al Priscom Bârlad.

România, ca membră a UE, are obligația de a atinge o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). În acest context, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației prin dezvoltarea, începând cu luna aprilie 2018, a programului Comune Curate, derivat din campania de tradiție  „Orașe Curate”.

Urmărind obiectivul de conștientizare a populației din mediul rural, ECOTIC, alături de autoritățile publice și de mediu locale, informează locuitorii din zonele rurale din toată țara asupra necesității colectării DEEE și pune la dispoziție puncte de colectare unde aceste deșeuri pot fi aduse și predate spre reciclare.