Caravana ECOTIC oprește în stația de reciclare din Ploiești

de | nov. 13, 2023 | Stiri

Campanie de colectare a deșeurilor electrice în Ploiești

Asociația ECOTIC București și Primăria Municipiului Ploiești, împreună cu APM Prahova, ADI Prahova, Garda Națională de Mediu Comisariatul Județean Prahova și United Waste Solutions, organizează în perioada 13 – 17 noiembrie o campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în Ploiești. Astfel, cei care predau minimum 5 kg de deșeuri electrice vor primi un premiu instant sau un tichet la tombolă*.

Locuitorii Municipiului Ploiești au posibilitatea de a plasa o comandă de preluare gratuită a deșeurilor electrice voluminoase de la domiciliu apelând numărul de telefon 0244933 sau le pot aduce la Caravana ECOTIC.

Acordarea premiilor se face astfel:

  • Pentru predarea a minimum 5 kg DEEE – 1 bec LED
  • Pentru predarea a minumim 16 kg DEEE – 1 umbrelă
  • *Pentru predarea a minimum 26 kg DEEE – 1 umbrelă + 1 tichet la tombolă

Premiile la tombolă sunt: 1x aspirator, 2x mașină de tocat carne, 3x fier de călcat.

 

Unde poate fi vizitată Caravana ECOTIC?

Caravana ECOTIC, muzeul mobil al deșeurilor electrice, va staționa în perioada 15 – 17 noiembrie, în intervalul orar 10:30 – 18:30 pe str. Griviței, în zona Parc Socolescu. Incursiunea în lumea reciclării deșeurilor electrice prin intermediul acestui instrument interactiv îi face pe cei care o vizitează să înțeleagă importanța colectării separate prin prisma materialelor reciclabile, dar și periculoase care se pot recupera din echipamente. Un tur virtual al Caravanei ECOTIC este disponibil aici.

Regulamentul campaniei aici.