Caravana ECOTIC, nominalizată ca Best Project în cadrul LIFE Awards

de | mart. 16, 2018 | Caravana ECOTIC, Stiri

Comisia Europeană, prin Directoratul General pentru Mediu, a anunțat nominălizarile pentru competiția „The LIFE Awards”, ce premiază în anul 2018 cele mai eficiente proiecte europene finanțate prin programul LIFE. Organizația ECOTIC a fost nominalizată la „Best of the Best Award”, în cadrul categoriilor Mediu și Natură, cu proiectul Caravana ECOTIC. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc pe 23 mai 2018, la Bruxelles.   

Caravana ECOTIC (ECOTIC LIFE+ Caravan – LIFE13INF/RO/000090) este un proiect implementat de Organizația ECOTIC și cofinanțat de de Comisia Europeană, prin programul LIFE+.

Durata proiectului a fost de 2 ani, acesta fiind finalizat în iunie 2016.

Prin implementarea acestui proiect, ECOTIC și-a propus să contribuie la reducerea riscului schimbărilor climatice prin creșterea nivelului de conștientizare cu privire la manipularea și tratarea corectă a Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE) și prin promovarea 

utilizării energiei verzi.

Publicul țintă,  reprezentat de elevii claselor 0-VIII din mediul urban, profesorii și părinții acestora, precum și de cetățenii orașelor și municipiilor din România, a fost informat în ceea ce privește conținutul deșeurilor electrice, cum pot fi acestea reciclate corect și unde sunt poziționate punctele de colectare DEEE.

Atracția principală a proiectului o constituie Caravana – o expoziție mobilă a DEEE-urilor în care sunt prezentate echipamente dezasamblate (monitor CRT, frigider, mașină de spălat, telefon fix, telefoane mobile, laptop, calculator de birou, jucărie și fier de călcat) și expuse în vitrine; rolul acestora este acela de a transmite mesajul necesității reciclării DEEE. De asemenea, Caravana este susținută din punct de  vedere energetic de panouri solare.

Cu sute de școli implicate, zeci de campanii locale și seminarii dedicate autorităților locale, Caravana ECOTIC își continuă și azi drumul prin țară, vizitând școli și localități, în cadrul campaniilor ”Școala Ecoterrienilor” și „Stația de Reciclare”.