Predă spre reciclare deșeurile electrice și contribuie la economia circulară

de | iun. 4, 2024 | Home, Stiri

ECOTIC lansează, cu ocazia Zilei Mediului (5 iunie), o nouă campanie de colectare dedicată companiilor, instituțiilor, ONG-urilor sau oricărei persoane juridice care are nevoie de o soluție GRATUITĂ, la îndemână, de predare spre reciclare a deșeurilor electrice.

Prin participarea la campanie, organizațiile contribuie la tranziția către o economie circulară. Toate echipamentele predate vor trece prin procesul de reciclare.

ECOTIC a contribuit, încă de la începuturile sale, la tranziția la economia circulară, prin reciclarea deșeurilor electrice și electronice, inclusiv a becurilor și neoanelor și reintroducerea în circuitul economic a peste 250.000 de tone de materiale reciclabile. Totodată, prin asigurarea reciclării la cele mai înalte standarde europene, aproximativ 2000 de tone de substanțe periculoase conținute în deșeurile electrice și electronice (DEEE) au fost eliminate în condiții de maximă siguranță prevenind, astfel, poluarea.

Cum poți contribui?

Pasul 1

Identifică deșeurile electrice de la sediu, centralizează-le și scoate-le din gestiunea internă. Cantitatea minimă pentru fiecare comandă este de aproximativ 150 de kg. Tot ce funcționează cu ajutorul curentului electric sau cu baterii intră în această categorie. Aici este o listă cu exemple de echipamente.

Pasul 2

Completează formularul disponibil aici, transmite un e-mail la logistica@ecotic.ro sau sună la 021 9641 pentru a plasa o comandă de preluare DEEE de la sediu.

Pasul 3

Echipa ECOTIC te va contacta pentru confirmarea preluării comenzii și o va aloca unui operator de colectare. Deșeurile vor fi preluate în maximum 5 zile lucrătoare de la plasarea comenzii. De asemenea, ECOTIC iți va pune la dispoziție o persoană de contact pentru a-ți transmite documentele de trasabilitate și casare necesare conform legii.

Pasul 4

Felicitări!

Te implici direct în acțiuni concrete de protecție a mediului și utilizare eficientă a resurselor în România. În acest sens, ECOTIC îți va transmite o diplomă care confirmă contribuția ta la dezvoltarea durabilă.

Vino alături de noi pentru asigurarea unui viitor sustenabil!