Campanie de colectare deșeuri electrice în Reghin

de | mai 3, 2023 | Stiri

În perioada 8-12 mai, locuitorii din Reghin, sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului înconjurător prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice.

ECOTIC alături de R.A.G.C.L Reghin și Primăria Reghin, organizează o campanie de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice (inclusiv becuri și neoane).

Conform studiului ECOTIC “Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni” doar o treime din populația României cunoaște un punct de colectare a deșeurilor electrice în proximitatea reședinței sale. La întrebarea adresată populației în ceea ce privește debarasarea de deșeurile electrice, peste 60% din populație a spus ca au intenția de a preda spre reutilizare sau la un punct de colectare specializat.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoii populației în ceea ce privește accesul la soluții de debarasate a acestor tipuri de deșeuri, ECOTIC împreună cu partenerii locali, dezvoltă o serie de campanii de colectare.

În acest sens, R.A.G.C.L Reghin și ECOTIC  pun la dispoziția locuitorilor predarea la punctul de colectare R.A.G.C.L Reghin din Str. Apalinei 93/A (L-V: 08:00-14:00)

Pentru a încuraja comportamentul responsabil, organizatorii oferă un premiu instant: cei care predau peste 15 kg deșeuri electrice predate vor primi 1 umbrelă.

“Încurajăm locuitorii din Reghin să predea deșeurile electrice spre reciclare. Soluția le este oferită permanent prin posibilitatea de a preda acest tip de deșeuri la punctul de colectare- R.A.G.C.L Reghin. Vă așteptăm și cu ocazia acestei campanii să predați deșeurile electrice generate din gospodărie ” declară Ing Varga Zoltan, Director General RAGCL Reghin