Campanie de colectare deșeuri electrice în Cluj-Napoca

de | iun. 23, 2023 | Stiri

ECOTIC împreună cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Supercom organizează, în perioada 26 -30 iunie, o campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), inclusiv becuri și neoane de la cetățenii din Cluj-Napoca. Locuitorii vor avea la dispoziție posibilitatea de a preda la punctele de colectare puse la dispoziție de Supercom sau solicita preluarea de la domiciliu a deșeurilor electrice voluminoaase.

Conform studiului “Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni” dezvoltat de ECOTIC în 2022, doar 8,4% din gospodăriile din România se debarasează corect de acestea, iar restul sunt aruncate împreună cu gunoiul menajer, predate colectorilor informali de fier vechi sau pur și simplu abandonate pe spațiul public. Acest lucru este cauzat de un grad de conștientizare încă scăzut și mai ales de lipsa soluțiilor corecte de predare spre reciclare. Doar 29% din cetățeni ar ști despre un punct de colectare deșeuri electrice.

Soluțiile de predare puse la dispoziție de organizatori în cadrul campaniei sunt:

Predare la punctele de colectare Supercom de pe:

  • Strada Bucium
  • Strada Fabricii FN, sub Pod Terapia Partea Nord

Programul de funcționare este: Marți, Joi și Sâmbătă în intervalul orar 09:00 -16:00.

Preluarea de la domiciliu a deșeurilor de echipamente electrice voluminoase.

Comenzile de preluare se fac telefonic la 0747 326 842 (între orele 08:00 – 16:00)

Cei care vor preda minim 15 kg de deșeuri electrice vor primi un premiu instant care constă în 2 becuri LED.

“Ne dorim să le oferim clujenilor soluții la îndemână pentru predarea spre reciclare a deșeurilor electrice generate în gospodării. Campaniile desfășurate împreună cu ECOTIC sunt un prilej de a le reaminti cetățenilor punctele de colectare pe care le au la dispoziție în permanență, pe tot parcursul anului ” declară Lucian Pop, Coordonator Regional la Asociația Ecotic.