Campania „Stația de Reciclare Sibiu” își prezintă rezultatele finale

de | oct. 10, 2017 | Stiri

Stația de Reciclare este o campanie de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), lansată de Organizația ECOTIC în iunie 2016 și dedicată în special mediului rural, dar și celui urban din România. Județul Sibiu a fost cel de-al patrulea județ străbătut de Caravana ECOTIC, cu ajutorul Consiliului Județean Sibiu, Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu și RECHORALEX. Din cele 15 localități sibiene implicate în proiect au fost colectate 32 tone DEEE.

Primele județe vizitate de Caravana Ecotic, în cadrul proiectului Stația de Reciclare, au fost Iași, Brașov și Argeș. În aceste județe, Caravana ECOTIC a străbătut câte 15 localități, colectând deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Începând cu 18 iulie 2017, Caravana a ajuns în Județul Sibiu, unde locuitorii din 15 localități au fost încurajați să predea corect spre reciclare echipamentele electrice și electronice vechi, putând astfel participa și la o tombolă cu premii atractive.

Traseul Caravanei ECOTIC în cadrul campaniei din Județul Sibiu a inclus trei etape. În cadrul primei etape, localitățile vizitate au fost: Dumbrăveni, Moșna, Copșa Mică, Avrig și Cristian. În cea de-a doua etapă, Caravana ECOTIC a trecut prin Ocna Sibiului, Șura Mică, Șelimbăr, Roșia și Nocrich, iar în cea de-a treia etapă, colectarea DEEE a fost făcută în localitățile Șeica Mare, Sadu, Tălmaciu, Racovița și Boita.

În total, pe traseul sibian, au fost colectate 32 tone deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), Caravana ECOTIC fiind vizitată de aproximativ 10.000 de persoane, dintre care 2.300 au predat corect deșeuri spre reciclare.

Campania „Stația de Reciclare” face parte din strategia ECOTIC de accelerare a informării publicului general și de colectare a echipamentelor electrice și electronice uzate (DEEE) în contextul în care, începând din anul 2017, România are o țintă națională obligatorie de colectare DEEE de minim 45%.