Campania „Orașe Curate” poposește la Brezoi

de | oct. 4, 2019 | Stiri

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire, de această dată, în Brezoi.

În perioada 4-5 octombrie 2019, ECOTIC în parteneriat cu Primăria Orasului Brezoi și URBAN S.A.  încurajează cetățenii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca orice persoană preda deșeuri între 20kg si 39kg sa primesca un tichet cadou în valoare de 10 lei, pentru predarea de deșeuri intre 40kg – 59kg sa primeasca un tichet cadou în valoare de 20 de lei, iar pentru deseuri de peste 60kg, un tichet cadou de 30 de lei. La predarea de deseuri intre 5kg -19kg cumulate, participanții sunt înscriși automat la tombolă, putand castiga premii in electrocasnice.

Punctul de colectare se află pe str. Lotrului nr. 2, (Parcare Sala de sport), program 9:00-16:00.

Totodată, locuitorii orașului Brezoi pot beneficia de un serviciu gratuit. Astfel, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face de la domiciliu, în baza unei programări prealabile la numarul de telefon  0741 577 973.

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

„Încercăm să aducem conceptul de colectare separată cât mai aproape de cetățeni si să îi invățăm pe aceștia importanța colectării deșeurilor reciclabile, în special a echipamentelor electrice și electronice. Împreună contribuim la protecția mediului și la dezvoltarea unei economii sustenabile” declară Dan Ceausescu, Marketing Manager URBAN S.A.

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În 2017 și 2018, ECOTIC a desfășurat peste 80 de campanii care au informat peste 550.000 de persoane.