Ecotic

Campania ECOTIC „Stația de Reciclare” își continuă traseul în județul Hunedoara

Stația de Reciclare, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul rural, își continuă traseul în 2018. După ce în 2017 a străbătut 7 județe, informând aproximativ 200.000 de persoane și colectând 100 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice), începand cu 15 martie 2018,  campania „Stația de Reciclare a luat startul în județul Hunedoara.  Cea de-a doua etapă a campaniei hunedorene începe în data de 16 aprilie 2018.

 

După cum se știe, România are obligația de a atinge o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). În acest context, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației în vederea predării DEEE la punctele de colectare specializate.

„Stația de Reciclare este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv preponderent în mediul rural. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC informează locuitorii din mai multe localități din fiecare județ vizitat asupra necesității colectării DEEE și pune la dispoziție un punct de colectare mobil – Cravana ECOTIC – unde aceste deșeuri pot fi aduse și predate spre reciclare.

În 2018, campania continua în județul Hunedoara, cu sprijinul Ministerului Mediului, Consiliului Județean Hunedoara și ADI Hunedoara. În prima etapă a campaniei hunedorene, au fost vizitate cinci localități: Gurasada, Dobra, Vețel, Băcia și Călan. În cea de-a doua etapă, vor fi vizitate încă cinci localități, după cum urmează:

  • Densuș, 16-18 aprilie 2018
  • Totești, 19-21 aprilie 2018
  • Hațeg, 22-24 aprilie 2018
  • Vulcan, 25-27 aprilie 2018
  • Petrila, 28-30 aprilie 2018

Pentru încurajarea predării corecte spre reciclare a electricelor și electronicelor uzate, fiecare locuitor care va aduce la Caravana ECOTIC minim 5 kg cumulate de astfel de deșeuri va primi un premiu instant și va participa la o tombolă cu premii atractive.

Preluarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase (TV, frigidere, mașini de spălat) este gratuită.