Campania ECOTIC ”Stația de Reciclare” ia startul și în județul Prahova

de | oct. 16, 2017 | Stiri

„Stația de Reciclare” este o campanie de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), lansată de Organizația ECOTIC în iunie 2016 și dedicată în special mediului rural, dar și celui urban din România. După ce a străbătut județele Iași, Brașov, Argeș și Sibiu, Stația de Reciclare ia startul și în Județul Prahova, începând din 17 octombrie 2017, cu ajutorul Consiliului Județean Prahova, Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara “Parteneriatul pentru Managementul Deseurilor” Prahova, Agenției pentru Protecția Mediului Prahova și ROSAL Ploiesti. 

În anul 2017, România are o țintă națională obligatorie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de 45%. În acest context, Organizația ECOTIC a lansat, în anul 2016, două campanii naționale – una dedicată mediului urban (Orașe Curate) și una dedicată în mod preponderent mediului rural (Stația de Reciclare) menite să acopere cât mai bine teritoriul și să transmită mesajul necesității colectării și reciclării corecte e DEEE unui public cât mai larg.

După ce a trecut prin localități din județele Iași, Brașov, Argeș și Sibiu, „Stația de Reciclare”
va ajunge, începând din 17 octombrie 2017 și în județul Prahova. Primele localități vizitate vor fi Boldești Scăieni (17-19 octombrie), Blejoi (20-22 octombrie), Bucov (23-25 octombrie), Păulești (26-28 octombrie) și Plopeni (29  – 31 octombrie). Până la finalul campaniei, Caravana ECOTIC va vizita 10 localități prahovene.

Pentru încurajarea predării corecte spre reciclare a electricelor și electronicelor uzate, fiecare locuitor care va aduce la Caravana ECOTIC minim 5 kg cumulate de astfel de deșeuri va primi un premiu instant și va participa la o tombolă cu premii atractive.

Preluarea de la domiciliu a echipamentelor voluminoase (TV, frigidere, mașini de spălat) este gratuită.