Ecotic

Campania ECOTIC ”Stația de Reciclare” ia startul şi în Câmpia Turzii

Primăria Câmpiei Turzii, în parteneriat cu Organizația ECOTIC și Greenweee International dau startul la cea mai interactivă campanie de informare și colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE), Stația de reciclare.  În perioada 11 -13 septembrie 2017, toți locuitorii Câmpiei Turzii pot aduce deșeuri la Caravana ECOTIC, de la frigidere, mașini de spălat, televizoare sau telefoane mobile și câștiga premii pe loc.

„Stația de Reciclare” este un proiect lansat de Organizația ECOTIC în iunie 2016 și dedicat în special mediului rural, dar și celui urban din România. După ce a străbătut județele Iași, Brașov, Argeș și Sibiu, Stația de Reciclare ajunge în orașul Câmpia Turzii, cu ajutorul Primăriei, al Consiliului Local și al GreenWEEE International.

În anul 2017, România are o țintă națională obligatorie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de 45%. În acest context, Primăria Municipiului își propune să vină în sprijinul cetățenilor cu soluții cât mai moderne pentru a micșora numarul deșeurilor care ajung la groapa de gunoi.

Caravana ECOTIC va fi amplasată în Piața Tricolorului, în perioada 11-13 septembrie 2017. Intervalul orar de desfăşurare a campaniei este 10:00-18:00 pentru fiecare zi de activitate. Pentru încurajarea predării corecte spre reciclare a electricelor și electronicelor uzate, fiecare locuitor care va aduce la punctul de colectare  minim 5 kg cumulate de astfel de deșeuri va primi un premiu instant și va fi înscris într-o tombolă cu premii atractive. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 13 septembrie 2017, ora 18.00.

Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, declară: ”Invit comunitatea din Câmpia Turzii să participe la campania ECOTIC prin implicare activă, conştientă, de păstrare a unui mediu sănătos. Fiecare locuitor este partenerul nostru!”.