Campania ECOTIC „Orașe Curate” își continuă traseul din 2018 la Târgu Cărbunești

de | mai 14, 2018 | Stiri

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, își continuă traseul în 2018. După 31 de campanii care au informat aproximativ 320.000 de persoane și au dus la colectarea a 50 de tone DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice), în perioada 14-25 mai 2018,  campania „Orașe Curate ajunge în Târgu Cărbunești și în 16 localități vecine. 

Cu sprijinul Ministerului Mediului și a Primăriilor din fiecare localitate, campania va poposi, între 14-25 mai 2018 în următoarele localități:

  • Luni: Târgu Cărbunești, Bustuchin, Dragotești, Hurezani, Lelești;
  • Marți: Târgu Cărbunești, Scoarța, Stejari;
  • Miercuri: Târgu Cărbunești, Stoina, Sacelu, Albeni, Ticleni;
  • Joi: Târgu Cărbunești, Capreni, Vladimir, Barbătești, Cruset, Roșia de Amaradia;
  • Vineri: Târgu Cărbunești, Danciulești, Ticleni

Locuitorii din aceste localități sunt încurajați să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE). Preluarea deșeurilor se va face direct de la domiciliu, între orele 8:00 – 16:00. 

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor din localitățile menționate anterior care va preda un deșeu de minim 3kg cumulate, va primi un premiu instant.

Pentru informații suplimentare, se poate suna la numărul de telefon 0744 489 320.

După cum se știe, România are obligația de a atinge o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). În acest context, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației în vederea predării DEEE la punctele de colectare specializate.

„Orașe Curate este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC informează locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE și pune la dispoziție puncte de colectare unde aceste deșeuri pot fi aduse și predate spre reciclare.