Campania ECOTIC „Orașe Curate” ia startul în Ploiești

de | sept. 25, 2017 | Stiri

Pe 25 septembrie 2017, „Orașe Curate”, campania națională ECOTIC dedicată colectării electricelor și electronicelor uzate din mediul urban, ia startul și în Ploiești. Campania va încuraja locuitorii să vină și să predea corect echipamentele electrice și electronice uzate la centrele de colectare locale.

Organizația ECOTIC, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești, APM Prahova, ADI Prahova și ROSAL, continuă campania „Orașe Curate”. După trecerea prin Botoșani, Filiași, Târgu Mureș, Dorohoi, Brăila, Piatra Neamț, Galați, Bragadiru, Motru și Rădăuți, între 25 – 30 septembrie 2017, locuitorii din Ploiești vor fi informați și încurajați să devină conștienți de problema deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și de necesitatea de a le preda corect spre reciclare.

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor din Ploiești care va preda un deșeu de minim 5kg cumulate la punctele de colectare amplasate în Zona Hale – în fata Halelor Centrale, Zona Lămâița – în vecinatatea Blocului nr. 39, Zona Sud – in fata magazinului BIG, Zona Nord – in fata Complexului Mare, va primi un premiu instant.

Programul de funcționare al punctelor de colectare din Poiești este zilnic, între orele 9:00 – 15:00.

Campania din Ploiești continuă, în anul 2017, programul național „Orașe Curate”, un program itinerant al Organizației ECOTIC, dedicat colectării DEEE în mediul urban.

Campanie realizată cu sprijinul Ministerul Mediului.