Campania ECOTIC „Orașe Curate” ia startul în Giurgiu

de | nov. 22, 2017 | Stiri

Pe 22 noiembrie 2017, „Orașe Curate”, campania națională ECOTIC dedicată colectării electricelor și electronicelor uzate din mediul urban, ia startul și în Giurgiu.

Campania va încuraja locuitorii să vină și să predea corect echipamentele electrice și electronice uzate la punctele de colectare locale.

Organizația ECOTIC, în parteneriat cu Girexim, Primăria Municipiului Giurgiu, Agenția pentru Protecția Mediului Giurgiu și Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Giurgiu, continuă campania „Orașe Curate”. După ce a trecut prin peste 20 de orașe (Botoșani, Filiași, Târgu Mureș, Dorohoi, Brăila, Piatra Neamț, Galați, Bragadiru, Motru, Rădăuți, Timișoara, Ploiești, Cluj-Napoca, Iași, Vaslui, Comănești, Baia de Arieș, Otopeni, Borșa și Vișeu de Sus), campania “Orașe Curate ajunge in Giurgiu între 22 – 28 noiembrie 2017. Locuitorii din Giurgiu vor fi informați și încurajați să devină conștienți de problema deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și de necesitatea de a le preda corect spre reciclare.

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor din Giurgiu care va preda un deșeu de minim 5kg cumulate la punctele de colectare permanente amplasate pe Str. Gloriei nr. 5 și Aleea Plantelor nr. 25 (L-V, 08:00-16:00), precum și la punctele de colectare temporare amplasate pe Str. Nicolae Bălănescu și pe Str. Tineretului nr. 55A (zilnic pe perioada campaniei, 10:00 – 16:00), va primi un premiu instant, constând intr-o umbrelă.

Pentru preluarea de la domiciliu a deșeurilor voluminoase, locuitorii pot suna la  numărul de telefon  0756.134.589.

Campania din Giurgiu continuă, în anul 2017, programul național „Orașe Curate”, un program itinerant al Organizației ECOTIC, dedicat colectării DEEE în mediul urban.