Campania ECOTIC „Orașe Curate” ajunge la Topoloveni

de | nov. 11, 2019 | Stiri

Luna noiembrie a acestui an aduce în atenția publicului campanii de colectare care se vor desfășura în toată țara.„Orașe Curate”, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, se desfășoară și în Topoloveni.

 

Între 11 și 15 noiembrie 2019, ECOTIC în parteneriat cu Asociația „Împreun

ă se Poate” și CNIPT Topoloveni,  încurajează cetățenii din Topoloveni să predea corect spre reciclare deșeuri de echipamente electrice și electronice și deseuri de baterii și acumulatori.

Centrul de colectare:

  • Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Topoloveni, cu program de luni până vineri între orele 10:00 – 16:00

 Pentru predarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice de minim 5kg cumulate, dar și pentru 16 baterii uzate, cumulate, participanții primesc un premiu instant, în limita stocului disponibil.

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

„Mediul curat este prioritatea noastra, motiv pentru care informam cetatenii cu pivire la modalitatea corecta de debarasare de deseuri de echipamente electrice si electronice si deseuri de baterii si acumulatori si le punem la dipozitie punctede colectare.” declara Cristina Boboc, inspector de specialitate.

 

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu local, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În anul 2018, ECOTIC a desfășurat 53 de campanii de colectare și conștientizare, care au informat peste 320.000 de persoane.