Campania „Comune Curate” vizitează Miroslava, județul Iași

de | mai 14, 2018 | Stiri

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, dezvoltă o nouă componentă dedicată mediului rural – COMUNE CURATE. Urmând același tip de abordare și mecanism, campania se va desfășura în perioada 14 – 18 mai 2018 în parteneriat cu Asociația ADIS, APM Iași și ECOREC Recycling în localitatea Miroslava.  

După cum se știe, România are obligația de a atinge o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). În acest context, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației în vederea predării DEEE la punctele de colectare specializate.

Astfel, începând cu luna aprilie 2018, campania de tradiție a ECOTIC, „Orașe Curate, campanie care urmărește obiectivul de conștientizare în mediul urban, a dezvoltat o componentă dedicată mediului rural, sub denumirea de COMUNE CURATE. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat locuitorii din comune și zone rurale din toată țara asupra necesității colectării DEEE și a pus la dispoziție puncte de colectare unde aceste deșeuri pot fi aduse și predate spre reciclare.

Campania continuă în comuna Miroslava, județul Iași, cu sprijinul Ministerului Mediului, ADIS Iași, Primăriei Comunei Miroslava, APM Iași și ECOREC RECYCLING. Între 14 – 18 mai 2018, locuitorii din Miroslava sunt încurajați să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor din Miroslava care va preda un deșeu de minim 5kg cumulate la punctele de colectare special amenajate, va primi un premiu instant.

Punctul de colectare este în curtea Primăriei, containerul verde (program 08:00 – 16:00).

Pentru ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase, se poate suna la numărul de telefon 0747 412 240. O echipă ECOREC se va deplasa şi va ridica DEEE de la domiciliu, în data de 18 mai 2018.