Ecotic

Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Adunații Copăceni

Începând cu luna ianuarie 2020, românii sunt încurajați să „fie în țară la fel ca afară” și să predea deșeurile de echipamente electrice și electronice în mod responsabil.

În perioada 31 august și 4 septembrie ECOTIC, Primăria Adunații Copăceni și ECOGREEN îndeamnă locuitorii comunei Adunații Copăceni să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de minim 5 kg cumulate să primească un premiu instant.

Punctul de colectare se află la sediul Primăriei Adunații Copăceni.

Locuitorii comunei beneficiază de serviciu gratuit de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor mari și voluminoase, apelând numărul  0374 010 010. Colectarea de la domiciliu se va face respectând cerințele sanitare și de siguranță.

„Pe parcursul anului 2020 am implementat treptat conceptul de colectare separată a deșeurilor reciclabile în mediul rural. Suntem bucuroși că rezultatele nu au întârziat să apară, deși mai avem multe de făcut în acest sens. Este vorba de un efort comun pe care firma de colectare îl face împreună cu administrația publică locală dar mai ales împreună cu populația. Prin intermediul acestor campanii încurajăm locuitorii din aceste zone să predea în mod selectiv deșeurile care  pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente  electrice și electronice, și, astfel, să deviem de la depozitare o cantitate cât mai mare de deșeuri” declară George Manescu, Managing Director Ecogreen Construct.

 „Comune Curate” Adunații Copăceni face parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Scopul acesteia este de a contribui la conștientizarea publicului românesc în privința comportamentului corect față de un tip de deșeuri: DEEE – deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Prin intermediul acesteia, ECOTIC își propune să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene și să informeze publicul românesc asupra soluțiilor de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice și electrocasnice, punctele de colectare municipale precum și campaniile pe care ECOTIC le desfășoară în mod regulat, în mediul urban și rural. Detalii despre campanie pe fiiintara.ecotic.ro