Buzău, exemplu de bună practică în colectarea separată a deșeurilor electrice

de | apr. 12, 2022 | Stiri

Implementarea de soluții de colectare a deșeurilor electrice la îndemâna cetățenilor este una dintre direcțiile de bază ale ECOTIC. În acest sens, ECOTIC are o serie de colaborări cu autorități publice locale, precum și cu companii de salubritate care asigură servicii de colectare ale deșeuri electrice de la populație.

Luna februarie a acestui an a marcat amplasarea de recipiente de colectare a deșeurilor electrice în mai multe zone din municipiul Buzău în cadrul unui parteneriat între ECOTIC, RER SUD și Primăria Buzău. Astfel, buzoienii au posibilitatea de a preda deșeurile electrice și electronice în mod GRATUIT în fiecare zi de vineri, în intervalul orar 12:00-16:00, la cele 3 containere amplasate în:

  • Piața Centrală,
  • Piața Dorobanți 2,
  • Complex Crâng (Micro 14)

Cetățenii pot aduce la aceste containere atât deșeuri electrice și electronice de dimensiuni medii și mici (foehn, fier de călcat, laptop, fierbătoare, mixere, televizoare etc.) cât și deșeuri de mari dimensiuni (frigidere, mașini de spălat, sobe electrice, uscătoare de haine etc.) și surse de iluminat (lămpi fluorescente, becuri LED, lămpi cu vapori de sodiu etc.).

Această soluție vine în întâmpinarea locuitorilor care doresc să se debaraseze rapid și în mod corect de astfel de deșeuri și care nu au spațiu pentru a le depozita temporar până la predarea lor în cadrul campaniilor semestriale.

Totodată, în perioada 21 martie – 24 aprilie, RER SUD alături de partenerii săi, organizează campania Buzău, oraș deschis curățeniei îndemnând locuitorii să colecteze în mod separat deșeurile electrice și electronice precum și cele voluminoase.

Important de menționat este și preocuparea constantă a RER SUD de a veni în sprijinul cetățenilor, fapt ce se traduce prin desfășurarea de campanii semestriale de colectare a deșeurilor electrice, direct de la domiciliu, în baza solicitării telefonice, conform unui program anunțat în prealabil.

“RER SUD, alături de partenerii săi, depune eforturi constante pentru a oferi buzoienilor soluții de gestionare corectă a deșeurilor de echipamente electrice, prin realizarea de puncte și servicii de colectare la standarde europene. Este important de reținut că aceste deșeuri conțin substanțe nocive care o dată ajunse în mediu îl pot polua în mod ireversibil și că prin colectarea separată a acestora și asigurarea drumului către reciclare, contribuim la crearea  unui oraș din ce în ce mai curat și la menținerea emblemei de  “Buzău deschis curățeniei”. Prioritatea noastră este aceea de a oferi buzoienilor un serviciu de salubrizare complet și adaptat constant cerințelor legislative, iar colectarea separată a deșeurilor de echipamente electrice va fi tratată cu maximă seriozitate ținând cont că abandonarea lor impactează negativ mediul în care trăim.” declară Liviu Mocanu, Director General RER SUD.

Detalii despre modul de gestionare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice, precum și despre campaniile organizate pot fi găsite accesând www.rersud.ro.