Bunele practici în domeniul colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) la Cluj-Napoca

de | apr. 4, 2016 | Stiri

Pornit în iulie 2014, la Slatina, programul „PRACTICI ȘI EXPERIENȚE ÎN DOMENIUL COLECTĂRII SELECTIVE A DEȘEURILOR DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE (DEEE)” a străbătut nouă municipii și a ajuns pentru prima oară în Ardeal. Cluj-Napoca este, de această dată, gazda seminarului organizat de ECOTIC pe data de 30.03.2016 și co-finanțat prin instrumentul Life al Uniunii Europene, în cadrul proiectului Caravana ECOTIC LIFE13INF/RO/000090.

Este un alt proiect itinerant, de amploare, al ECOTIC, de această dată orientat către entitățile care dețin pârghiile locale în sistemul național de colectare și reciclare a DEEE. Programul de seminarii are ca obiectiv aducerea laolaltă a reprezentanților din administrația publică locală și din companiile de salubritate, spre a încuraja dialogul, expunerea problemelor de sistem și identificarea celor mai bune soluții pentru optimizarea colectării de la populație, instituții și companii.

Este un demers ce devine din ce în ce mai relevant și mai acut, în condițiile în care, începând cu acest an, România are o țintă națională obligatorie minimă de 40% la colectarea DEEE. Fără implicare și voință la nivelul administrației publice locale, este o țintă dificil de atins și care poate atrage penalizări importante. Este o provocare comună, iar soluțiile nu pot fi decât comune.

04.04.2016