Arhiva Stiri

de | iul. 18, 2012 | Stiri

 

07 iulie 2015: ECOTIC face cunoscut punctul sau de vedere privind dezbaterea OUG 5/2015 in Parlament, pentru ca aceasta OUG sa fie aprobata ca lege. Detalii aici. 

 

CWIT – Proiectului Countering WEEE Illegal Trade 

ECOTIC a participat la Conferinta finala a Proiectului, desfasurata la sediul Interpol din Lyon intre 25-26 iunie 2015. Detalii aici.

 

ECOTIC traseaza un circuit eficient de informare pentru colectarea DEEE

26 iunie 2015: Zeci de mii de oameni au fost astfel informati despre cum se pot debarasa corect de deseurile de echipamente electrice si electronice… Detalii aici.

 

Ziua Portilor Deschise la Reciclarea DEEE – Ziua Mondiala a Mediului, 2015

Data de 5 iunie, data stabilita de ONU pentru sarbatorirea Zilei Mondiale a Mediului, a marcat un eveniment special: ECOTIC si Ateliere Fara Frontiere au deschis portile si au aratat producatorilor complexitatea fluxurilor specifice reciclarii DEEE. Detalii aici. 

 

Conferinta Regionala “Practici locale si globale necesare conservarii naturii si biodiversitatii”, Bacau

In data de 04 iunie 2015, ECOTIC a participat la aceasta eveniment satelit al campaniei GREEN WEEK, initiata la Bruxelles de catre Comisia Europeana. Detalii aici.

 

Ziua Mediului: o sarbatoare si o minunata ocazie pentru constientizare

Anul acesta, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a fructificat o foarte buna ocazie de a imbina sarbatoarea dedicata mediului cu o serie de actiuni organizate in Parcul Herastrau. ECOTIC s-a alaturat acestui demers. Detalii aici. 

 

Conferinta privind gestionarea deseurilor in Romania – eveniment major de comunicare POS Mediu

Ministerul Fondurilor Europene impreuna cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor au organizat aceasta conferinta inedita in data de 29 mai 2015  Detalii aici. 

 

Conferinta “Societatea Europeana a Reciclarii – Resurse Naturale si Managementul Deseurilor” organizata de Planeta Verde

Conferinta a reunit in data de 28 mai 2015, actori din domeniul colectarii selective si ai reciclarii din Romania. Detalii aici. 

 

WEEE stakeholders meeting – European Commision, DG ENV, 20 Mai 2015, Bruxelles

Dezbaterea a fost organizata de catre Directoratul General pentru Mediu din cadrul Comisiei Europene, ECOTIC participand la aceasta dezbatere in data de 20 mai 2015. Detalii aici.

 

Bucurie, solidaritate, schimbare sociala: 6 ani de activitate Ateliere Fara Frontiere

Pe 15 mai 2015, Ateliere Fara Frontiere, partenerul ECOTIC si unul dintre promotorii conceptelor de economie sociala, circulara si solidara in Romania, a aniversat 6 ani de activitate. Detalii aici. 

 

Important seminar de informare asupra noii Ordonante de Urgenta privind deseurile DEEE, organizat de ECOTIC pentru producatori afiliati si nu numai

Pe 12 mai 2015, ECOTIC a organizat un seminar de informare asupra OUG 5/2015 unde au fost invitati toti producatorii sai, precum si producatorii care au dorit mai multe informatii legate de noul OUG. Detalii aici. 

 

ECOTIC si Municipalitatea Iasi aduc din Norvegia cunostinte pretioase si bune practici de colectare si reciclare DEEE

12 mai 2015: Schimbul de experienta din Norvegia din perioada 03 – 06 mai 2015 face parte dintr-un program mai amplu dedicat cresterii competititivitatii economiei verzi in Romania, Steps for WEEE, dezvoltat de ECOTIC si co-finantat de Norway Grants. Detalii aici. 

 

Diana Grosu a devenit al doilea auditor WEEELABEX al ECOTIC si al treilea din Romania

25 aprilie 2015: Standardul WEEELABEX in managementul deseurilor de echipamente electrice si electronice a aparut relativ recent, in 2013, si a venit ca o necesitate in stabilirea unor cerinte clare si mult mai eficiente in operatiunile din fluxurile DEEE. Detalii aici. 

 

OUG 5/2015 – noul act normativ in domeniul DEEE

In data de 06.04.2015, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a publicat OUG 5/2015, act care transpune Directiva 2012/19/EU si care abroga HG 1037/2010 odata cu intrarea in vigoare in data de 16.04.2015. Detalii aici. 

 

Paris Climat 2015

In data de 03 aprilie 2015 a avut loc conferinta „Paris Climat 2015: Implicarea Frantei si a Romaniei in fata provocarilor COP21”. Detalii aici.

 

Politehnica e cu noi! La colectare deseuri si schimbare de mentalitati

ECOTIC, ECOTIC BAT si Asociatia Recolamp, cu sprijinul Universitatii Politehnice Bucuresti, au demarat o actiune de constientizare.. Detalii aici

 

“Steps for WEEE” – PROIECT ECOTIC finantat de INNOVATION NORWAY

In perioada 2015-2016, Asociatia ECOTIC deruleaza activitatile din cadrul proiectului “Steps for WEEE”, cofinantat in proportie de 90% de Norway Grants. Detalii aici. 

 

Conferinta europeana „Reutilizarea si reciclarea: catre o economie sociala si circulara”

Organizat in data de 19 martie 2015 de catre Ateliere Fara Frontiere, ECOTIC si reteaua europeana a intreprinderilor sociale de reutilizare si reciclare RREUSE … Detalii aici 

 

Producatorii ECOTIC – instruiti in dreptul concurentei

24 februarie 2015: A avut loc Seminarul privind dreptul concurentei organizat de ECOTIC in parteneriat cu APDETIC si sustinut de av. Magda Popescu. Detalii aici

 

Vizita delegatiei C.E. pe probleme de mediu

02 februarie 2015: O delegatie a Comisiei Europene, DG Environment, s-a deplasat la Bucuresti pentru a evalua …. Detalii aici. 

 

2014 – Activitati si rezultate ECOTIC 

21 ianuarie 2015 – In acest articol sunt mentionate actiunile si rezultatele activitatii ECOTIC din 2014… Detalii aici.

 

ECOTIC BAT si-a atins tinta de colectare pentru anul 2014 –  61 de tone DBA

21 ianuarie 2015: In cel de-al doilea an de activitate, ECOTIC BAT a atins tinta de colectare propusa, inregistrand un volum de 61 de tone de deseuri de baterii si acumulatori portabili. Detalii aici.

 

Micii ambasadori ai mediului 

17 decembrie 2014: MMSC in colaborare cu ECOTIC a organizat o intalnire la sediul Ministerului cu „Micii ambasadori ai mediului”. Detalii aici. 

 

STARTUL OFICIAL AL CARAVANEI ECOTIC LIFE

12 noiembrie 2014: Azi a fost lansata oficial Caravana ECOTIC. In urmatorii 2 ani, peste 150 scoli din toata tara vor fi vizitate, precum si 30 de piete publice …Detalii aici. 

 

Top-ul Give IT 2014

05 noiembrie 2014: Majoritatea echipamentelor IT reconditionate de Ateliere Fara Frontiere sunt donate scolilor si asociatiilor din comunitati dezavantajate. Nu in ultimul rand, aceste echipamente creeaza locuri de munca in atelierul de insertie pentru persoane defavorizate. Detalii aici. 

 

Seminarul „POLITICI VERZI IN COMPANII – Green jobs, Green companies”

04 noiembrie 2014: Acest seminar a fost dedicat producatorilor si importatorilor de echipamente electrice si electronice precum si celor de baterii si acumulatori. Detalii aici. 

 

Prezenta ECOTIC la cea de-a XII editie a evenimentului Ecomediu, Arad – 2014 

16 octombrie 2014: Evenimentul a fost gazduit de Expo Arad in perioada 15 -17 Octombrie 2014, organizator fiind Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad. Detalii aici.

 

Conferinta Proiectului R4R – Region for Recycling 

20 septembrie 2014:Proiectul Regiuni pentru Reciclare R4R este un proiect european care s-a derulat pe o perioada de 3 ani, intre 2012 si 2014,… detalii aici

 

Vip parteners meetings 2014 – intalnire organizata de LIKEIT

 In perioada 12 – 14 septembrie, partenerul ECOTIC, LIKEIT, a organizat pentru colaboratorii si furnizorii sai un seminar privind evolutia pietei de EEE si trandurile (canalele) de dezvoltare. Detalii aici. 

 

Conferinta ZF pe teme de mediu: „Cum curatam Romania?”

16 septembrie 2014: A avut loc conferinta „Cum curatam Romania?”, organizata de Ziarul Financiar, unde ECOTIC a fost reprezentata de presedintele Asociatiei, Valentin Negoita. Detalii aici. 

 

Comunicatul privind rezultatele studiului „Atitudini si obiceiuri referitoare la deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE)”

15 septembrie 2014: Studiul „Atitudini si obiceiuri referitoare la deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE)” efectuat pentru ECOTIC de catre GBD Research a avut ca obiectiv principal identificarea comportamentului populatiei in ceea ce priveste deseurile electrice si colectarea separata a acestora. Comunicatul este disponibil aici. 

 

2014 – Activitati si rezultate intermediare ECOTIC

01 septembrie 2014: Echipele ECOTIC si ECOTIC BAT au fost foarte active in prima parte a acestui an. Detalii aici.

 

„Orizont 2020: Romania o societate a reciclarii?“, Editia a II-a

11 iunie 2014: In aceasta data a avut loc cea de-a doua editie a Mesei rotunde „Orizont 2020: Romania o societate a reciclarii?“. Detalii aici

 

ECOTIC, partener al evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului   

05 iunie 2014: Cu prilejului Zilei Mondiale a Mediului, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice a lansat publicului larg invitatia de a participa la evenimentele organizate …Detalii aici

 

Uniunea Europeana a anuntat ca WEEELABEX este un proiect de mediu de top 

04 iunie 2014: LIFE, programul de mediu al Uniunii Europene, a anuntat pe 04 iunie faptul ca WEEELABEX este „cel mai bun proiect de mediu” … Detalii aici 

 

Conferinta „Provocari globale – abordari locale: reciclarea deseurilor & economisirea resurselor” 

04 iunie 2014: Evenimentul a fost dedicat Zilei Mondiale a Mediului si face parte din manifestarea „Make a Progress, Do Circulary Economy!”, sub patronajul Comisiei Europene…Detalii aici

 

Din seria Cum se recicleaza un echipament electric si electronic –Episodul 3 – Deseurile de echipamente frigorifice – periculoase pentru mediul inconjurator?

28 mai 2014: ECOTIC revine cu cel de-al treilea episod al seriei. Episodul 3.

Concurs –  Gaseste recipientul ECOTIC, fotografiaza-l si poti castiga o TABLETA!

28 mai 2014: Lansam provocarea: cauta recipientul ECOTIC/ECOTIC BAT, fotografiaza-l si poti castiga o tableta. Detalii aici.

 

Partenerul ECOTIC, Ateliere Fara Frontiere a sarbatorit 5 ani de insertie si solidaritate 

22 mai 2014: ECOTIC felicita pentru toata activitatea desfasurata de Ateliere fara Frontiere! Detaii aici

 

Posibilitati de reciclare a sticlei CRT si a spumei poliuretanice

22 mai 2014: Aceste posibilitati fac obiectul activitatilor de cercetare al echipelor de specialisti din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. Detalii aici.

 

Faptele bune trase la Xerox se intorc

20 mai 2014: Acum doi ani, Xerox Romania a demarat un proiect prin care faptele bune sunt rasplatite cu echipamente electronice. Editia din acest an ….  Detalii aici

 

Intalnirea membrilor WEEE Forum la Bucuresti

16 mai 2014: Bucurestiul, prin intermediul ECOTIC, a fost in perioada 15 – 16 mai gazda activitatilor WEEE Forum. Detalii aici. 

 

Laureatii ASSOCLIC 2014 – Etapa I

14 mai 2014: Pe 13 mai, 2014, a avut loc jurizarea a 181 de proiecte inscrise in prima etapa a programului ASSOCLIC. Detalii aici.

 

Conferinta Consumer Electronics & Accessories Resellers

09 mai 2014: In zilele de 06 si 08 mai a avut loc la Cluj si Brasov conferinta organizata de Vitacom Electronics…. Detalii aici. 

 

Raportarea pe 2013 conform OM 1223/2005 catre ANPM

In data de 30 aprilie 2014, Asociatia ECOTIC a depus catre Agentia Nationala pentru Protectia Mediului dosarul cu nr de inregistrare… Detalii aici. 

 

Dezbatere publica: Efectele noii legi a salubritatii

16 aprilie 2014: ECOTIC a participat la dezbaterea publica ce a avut ca tema efectele noii legi a salubritatii….Detalii aici

 

Societatea Europeana a Reciclarii – Resurse Naturale si Managementul Deseurilor

10 aprilie 2014: Cea de-a doua editie a Conferintei a reprezentat o oportunitate de a interactiona direct cu experiti privind analiza si dezbaterea celor mai importante notiuni… Detalii aici

 

TISP: lansarea platformei online SmartBook

8 aprilie 2014: Targul de carte de la Londra a prilejuit, marti 8 aprilie 2014, lansarea, in cadrul proiectului TISP, a platformei online SmartBook… Detalii aici

 

STUDIUL ECOTIC privind tipologia DEEE colectate in cadrul campaniilor rurale ECOTIC din judetul Bacau

Acest studiu a avut ca scop obtinerea de date cu privire la DEEE care se afla in gospodariile din mediul rural si pe care cetatenii le-au predat in mod voluntar in cadrul campaniilor de colectare ECOTIC. Detalii aici

 

Din seria Cum se recicleaza un echipament electric si electronic – Episodul 2 – Unitatea centrala

17 martie 2014: ECOTIC revine cu cel de-al doilea episod al seriei. Episodul 2.

 

Raportul de activitate al ECOTIC BAT aferent 2013 depus la ANPM

28 februarie 2014: In data de 28 februarie, ECOTIC BAT a depus catre Agentia Nationala pentru Protectia Mediului raportarile conform … Detalii aici

 

Instruire organizata de Weeelabex Organisation auditorilor specializati

20 februarie 2014: In perioada  18-19 februarie 2014, ECOTIC a participat la cursul de instruire a auditorilor specializati in evaluarea performantelor de tratare a fluxurilor de deseuri … Detalii aici

 

ECOTIC s-a alaturat grupului “Initiativa Romania Orizont 2020”

19 februarie 2014: La initiativa Revistei Ecologic a fost infiintat acest grup de lucru, detalii aici  

 

ECOTIC va ureaza O PRIMAVARA MINUNATA!

 

ECOTIC ofera producatorilor sai GARANTIA RECICLARII

12 februarie 2014: Prin intermediul Reprezentantilor Zonali ECOTIC, alaturi de celelalte etape operationale si documentare, asiguram monitorizarea lunara in teren a fluxului de DEEE raportate in sistemul propriu.Cum? Detalii aici.

 

ECOTIC membra a Juriului national-Blue Flag

06 februarie 2014: ECOTIC a fost invitata de catre CCDG (Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie) sa faca parte din Juriul national ce a evaluat indeplinirea criteriilor de eligibilitate in acordarea Steagului Albastru, cunoscut la nivel international drept Blue Flag. Detalii aici.

 

Stim ce trebuie sa colectam selectiv si ce nu?

06 februarie 2014: Prezentarea disponibila aici are la baza informatii disponibile pe site-ul Eco-Rom Ambalaje si pe alte site-uri de profil. 

 

Colectarea selectiva a deseurilor este OBLIGATORIE. Legea a fost adoptata de Parlament

04 februarie 2014: Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind salubrizarea, care stabileşte obligativitatea colectării selective a deşeurilor. Aici gasiti documentul, iar aici este stirea pe Mediafax

 

Bateriile portabile uzate sunt colectate in magazinele Mega Image, Shop&Go si AB Cool Food

30 ianuarie 2014: ECOTIC BAT a dotat 297 magazine Mega Image, Shop&Go si AB Cool Food cu recipiente pentru colectarea deseurilor de baterii si acumulatori. Detalii aici.  

 

ECOTIC: scurta retrospectiva a anului 2013

27 ianuarie 2014: Detalii despre  activitatea ECOTIC in 2013 gasiti aici. 

 

Adunarea Generala WEEELABEX

23 ianuarie 2014: In ianuarie, 2014,  a avut loc prima Adunare Generala a membrilor Organizatiei WEEELABEX. Detalii aici. 

 

Pozitia Asociatiei ECOTIC referitor la comunicatul Consiliului Concurentei privind companiile amendate pentru incheierea unor intelegeri anticoncurentiale

16 ianuarie 2014: Punem la dispozitie opinia ECOTIC privind comunicatul Consiliului Concurentei emis in data de 16 ianuarie 2014. Detalii aici. 

 

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice a sups dezbaterii publice proiectul de Hotarare de Guvern privind DEEE

10 iaunuarie 2014: ECOTIC s-a implicat activ transmitand opinii si sugestii privitoare la textul propus si participand la discutiile publice. Detalii aici

 

Altex si Media Galaxy actioneaza pentru un Mediu Curat!

17 decembrie 2013: Echipa ECOTIC felicita Altex si Media Galaxy pentru initiativa de a porni o campanie de a acorda discount la predarea unui echipament uzat la cumpararea unuia nou. Detalii aici.


ECOTIC lanseaza seria Cum se recicleaza un echipament electric si electronic  cu Episodul 1 – Batranul monitor

13 decembrie 2013: Ati fost vreodata curiosi ce se intampla cu deseurile de echipamentele electrice si electronice (DEEE) pe care le predati spre reciclare? Ce materiale rezulta? Sub ce procese sunt supuse echipamentele? ECOTIC debuteaza astazi cu primul episod din seria Cum se recicleaza un echipament electric si electronic de articole informative. Episodul 1 aici.

 

FII EROUL nostru! Oferă-i planetei un cadou de sărbători: mai puţine deşeuri!

13 decembrie 2013: In perioada 13 – 20 decembrie 2013, orice persoana poate deveni un erou, recicland baterii si acumulatori portabili uzati. Persoanele care aduc in magazinul Media Galaxy din Baneasa Shopping City, deseuri de baterii si acumulatori portabili uzati, pot castiga, pe langa un mediu mai curat, premii constand in echipamente electrice noi. Detalii aici.

 

Premiera pe piata reciclarii din Romania – GreenGlass

05 decembrie – Fabrica GreenGlass este situata in Popesti – Leordeni, in apropierea orasului Bucuresti, iar aici sunt transformate deseurile de sticla in granule … detalii aici.

 

Ceremonia de decernare a premiilor concursului „GiveIT!”

27 noiembrie 2013: In data de 27 noiembrie, a avut loc ceremonia de decernare a premiilor concursului „GiveIT!”, in cadrul unui atelier interactiv de informare si sensibilizare pe tema celor 3 R: Reduce, Reuse  Detalii aici.

Masa rotunda – managementul deseurilor de echipamente electrice si electronice

21 noiembrie 2013: eveniment dedicat managementului DEEE la care au participat Comisarii Garzii Nationale de Mediu si organizatiile din domeniu. Detalii aici. 

 

Auditori WEEELABEX certificati pe noi operatiuni

05 noiembrie 2013: Organizatorii proiectului WEEELABEX au anuntat faptul ca prima grupa de auditori ai Standardul WEEELABEX au fost instruiti sa efectueze verificari ale conformitatii tratarii pentru echipamentele frigorifice. Detalii aici.

 

Recicleaza cu ECOTIC!

01 noiembrie 2013:Campania nationala se adreseaza organizatiilor publice si companiilor private in vederea debarasarii gratuite si prietenoase cu mediul a DEEE si DBA. Cum predati deseurile?  Detalii aici.

 

Seminarul “Provocari actuale in materia copiei private”, organizat de DIGITALEUROPE, APDETIC si PERGAM, cu sprijinul ORDA si TVR. 

30 octombrie 2013: Comunicatul de presa este disponibil aici.

 

Future Communities//Open Innovation Fair

30 octombrie 2013: ECOTIC este prezent la acest targ. Detalii aici.

 

Combaterea comertului ilegal cu DEEE

29 octombrie 2013: Comunicat emis de Interpol in acest sens poate fi accesat aici.

 

Seminarul National “PARTENERIAT IN EDUCATIA PENTRU MEDIUL INCONJURATOR” organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie

5 octombrie 2013: CCDG (Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie) a organizat in data de 5 octombrie 2013 Seminarul National “PARTENERIAT IN EDUCATIA PENTRU MEDIUL INCONJURATOR” in cadrul Hotelului Athenee Palace-Hilton. Detalii aici.

 

Evenimente WEEE Forum

In perioada 19-20 septembrie 2013 au avut loc la Stockholm Seminarul dedicat utilizarii eficiente a resurselor si, respectiv, Adunarea generala WEEE Forum.  Detalii aici.

 

Participarea ECOTIC la Conferinta internationala “practici si experiente in protectia mediului”

19 octombrie 2013: Conferinta a avut loc  la Arad in perioada 16-18 octombrie 2013. Detalii aici 

 

Let’s Do It, Romania! 28 septembrie 2013

29 septembrie 2013: Echipa ECOTIC s-a alatura Zilei Nationale dedicate Curateniei, Let’s Do It, Romania! In data de 28 septembrie am ecologizat un areal al Padurii Pantelimon. Detalii aici.

 

9 ani de o9atitudine! – Lansarea Observatorului European Anti Furt de Identitate

24 septembrie 2013: Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons – a lansat azi «9 ani de o9atitudine ! – Lansarea Observatorului European Anti Furt de Identitate». Detalii aici.

 

FII EROUL NOSTRU! RECICLEAZA! ECOTIC si RECOLAMP te premiaza!

18 septembrie 2013: Final de campanie, desfasurata in perioada 02 – 15 septembrie, in magazinul real,-Vitan. Detalii aici.

 

Vizita Presedintelui WEEE Forum, Jose Ramon Carbajosa la Bucuresti

12 septembrie 2013: Pentru trei zile, Presedintele WEEE Forum, Jose Ramon Carbajosa a fost oaspetele ECOTIC. Detalii aici.

 

Seminarul pe tema Managementului integrat al deseurilor municipale in perioada 2014 – 2020 

10 septembrie 2013: A avut loc la Mamaia, Seminarul anul al Asociatiei Romane de Salubritate

 

ECO – MUSIC – ART, parcul IOR din Bucuresti 

09 august 2013: ECO-MUSIC-ART este un eveniment care are la baza un mixaj ingenios de sculptura, muzica, impletite cu actiuni eco si de responsabilizare a audientei asupra problemelor de protectie a mediului.  Detalii aici.

 

Intrebari frecvente privind continutul Directivei noi pe DEEE

05 august 2013: Documentul a fost creat pentru a veni in sprijinul autoritatilor publice competente, dar si a operatorilor economici in a interpreta prevederile noii Directive DEEE, scopul fiind asigurarea premiselor conformitatii cu cerintele directivei. Detalii aici.

 

Romanii sunt constienti in buna parte de importanta reciclarii echipamentelor electrice si electronice, dar ce facem efectiv cu echipamentele nefunctionale pe care le detinem?

01 august 2013: Urmariti aici un interviu acordat de presedintele ECOTIC, Valentin Negoita.

 

Pollutec Horizons, Salonul eco-tehnologiilor, al energiei si al dezvoltarii durabile

30 iulie 2013: Detalii privind salonul de profil sunt disponibile aici.

 

Vreau o Romanie mai Curata! – editia a cincea

15 iulie 2013: Cuncursul foto/video pe teme eco adresat ONG-urilor si persoanelor fizice si juridice a fost lansat. Puteti participa pana pe 30 august. Comunicatul este disponibil aici. 

 

Comisia Europeana riposteaza impotriva transporturilor ilegale de deseuri

 12 iulie 2013: Detalii din comunicatul de presa dat de Comisia Europeana sunt disponibilie aici.

 

POLLUTEC HORIZONS 2013

08 iulie 2013: Salonul eco-tehnologiilor, al energiei si al dezvoltarii durabile, 3-6 decembrie 2013, Paris Nord Villepinte. Detalii aici.

 

Aduceti bateriile uzate la magazinele Altex si Media Galaxy

28 iunie 2013: Bateriile uzate isi gasesc locul in casutele ECOTIC. Vino cu bateriile uzate la magazinele Altex si Media Galaxy

 

Seminar legislativ regional EERA la Bucuresti

27 iunie 2013: European Electronic Recyclers Association a organizat un seminar dedicat implementarii noii Directive Europene a DEEE. Detalii aici.   

 

Dezbatere in cadrul proiectului Re:Dialogues – relatii industriale si dialog social

17 iunie 2013: Ateliere Fara Frontiere a organizat la Sala Elvira Popescu a Institutului Francez o dezbatere… Detalii aici.

 

1.595 kilograme de deseuri de baterii au fost colectate in scolile din Brasov

14 iunie 2013: Proiectul Fii un Exemplu! Colecteaza selectiv bateriile uzate s-a incheiat. Detalii aici

 

Congresul educatiei, 2013

14 iunie 2013: Palatul Copiilor din Capitala a fost gazda evenimentului. Detalii aici. 

 

Gala Business Hall of Fame, 2013 –  eveniment marca Junior Achievement

29 mai 2013: Evenimentul a avut loc la Ateneul Roman, iar laureatii sunt …Detalii aici

 

Fugi cu Donath – activitati cu mesaje eco in cadrul Zilelor Cluj Napoca

25 mai 2013: Cursa cu obstacole facute si din DEEE si alte activitati sunt prezentate aici.

 

Acord intre INTERPOL si IFAW pentru stimularea luptei impotriva distrugerii faunei salbatice

 24 mai 2013: Despre Memoradumul semnat gasiti detalii aici.

 

„Romania pe calea spre o economie verde pentru cetatenii sai” la Bucharest Forum Energy

24 mai 2013: Forumul a avul loc in perioada 23 – 24 mai 2013. Detalii aici. 

 

ECOTIC, invitata in cadrul Conferintei Internationale ”Mecanisme de colectare selectiva si reciclare a dozelor de aluminiu. Romania fata in fata cu marile tari din Europa”

17 mai 2013: Pentru doua zile, Romania s-a aflat pe harta celor mai importante evenimente din Europa adresate industriei reciclarii dozelor din aluminiu. ECOTIC a fost invitata sa participe la aceasta conferinta. Detalii aici. 

 

Articol ECO Educatia in revista ECOLOGIC

30 aprilie 2013: Succesul proiectului ECO Educatia evidentiat in articolul publicat in revista ECOLOGIC.

 

Strategia Nationala de Gestionare a Deseurilor pentru Perioada 2014-2020

26 aprilie 2013: In data de 25 aprilie a avut loc dezbaterea publica privind aceasta strategie. Detalii aici. 

 

Schimba deseurile cu tehnologia Samsung – finalul editiei a IIIa

25 aprilie 2013: Detaliile si rezultatele campaniei sunt cuprinse in comunicatul de presa disponibil aici.

 

Constituirea organizatie WEEELABEX

19 aprilie 2013: In perioada 15-17 aprilie s-a desfasurat la Praga o serie de manifestari sub organizarea WEEE Forum, detalii aici.

 

Wokshop organizat de INTERPOL pentru Garda Nationala de Mediu

18 aprilie 2013:In perioada 16 – 18 aprilie 2013, INTERPOL a gazduit o delegatie a Garzii Nationale de Mediu din Romania (GNM).

 

Primul forum de ECONOMIE SOCIALA in cadrul Academiei de Studii Economice, Bucuresti

18 aprilie 2013: ECOTIC a participat joi 18.04.2013, la primul foum de EOCNOMIE SOCIALA din cadru ASE.

 

Guerilla Verde – cronica editiei a VIIIa

10 aprilie 2013: Comunicat de presa dat la finalul caravanei, preluat aici

 

Rematholding si ReduxGmbH: parteneriat romano – german pentru reciclarea bateriilor

10 aprilie 2013: In cadrul Romenvirotech 2013 a fost semnat parteneriatul. Detalii aici.

 

Pasi spre revizuirea Directivei europene pe baterii (66/2006)

10 aprilie 2013: Gasiti aici documentul emis de P.E. prin care propune amendamente acestei Directive, dar si propunerile Digitaleurope

 

Anuntarea castigatorilor primei editii a Prgramului ECO Educatia

5 aprilie 2013: Comunicatul de presa prin care anuntam castigatorii Programului ECO Educatia este disponibil aici

 

Debutul celei de-a treia editii a campaniei „Schimba deseurile cu tehnologia Samsung”

22 martie 2013: Comunicatul de presa si detalii privind aceasta campanie gasiti aici. 

 

Ora Pamantului 2013: comunicat de presa emis de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice

20 martie 2013: In data de 23 Martie, intre orele 20.30-21.30, o data cu stingerea pentru o ora a luminilor si deconectarea echipamentelor electronice aflate in stand-by marcam o schimbare pozitiva si profunda in modului nostru de a relationa cu mediul.

 

Comunicat de presa emis de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice in urma evenimentului de lansare a sesiunii 2013 a Programului LIFE+, instrumentul financiar al Uniunii Europene pentru mediu.

21 martie 2013: LIFE 2014-2020 este un instrument adoptat de Comisia Europeana in decembrie 2011, cu scopul de a acoperi perioada 2014 – 2020, cu un buget propus de circa 3,6 miliarde EUR. Detalii aici

 

Conferinta “Spre un management european al deseurilor. Strategia Nationala de Gestionare a Deseurilor 2014 – 2020″  organizata de Camera de Comert si Industrie a Romaniei

13 martie 2013: La conferinta au participat peste 50 de reprezentanti ai companiilor din Romania. Detalii aici.

 

Interpol urmareste comertul ilegal cu DEEE intre Europa si Africa

06 martie 2013: Prima operatiune INTERPOL care a vizat comertul ilegal de deseuri electronice a condus la confiscarea a mai mult de 240 de tone de echipamente de acest fel… Detalii aici. 

 

2012- un an plin de activitati

01 martie 2013: ECOTIC a continuat si intensificat si in 2012 activitatile demarate acum 7 ani. Detalii aici.

 

Fii un exemplu! Colecteaza selectiv bateriile uzate

28 februarie 2013: In perioada 01 martie – 01 iunie 2013, 131 institutii de invatamant din judetul Brasov participa la proiectul „Fii un exemplu! Colecteaza selectiv bateriile uzate”. Detalii aici.

 

Seminar Digitaleurope privind transpunerea noii Directive DEEE

26 februarie 2013: In data de 18 februarie a avut loc la Bruxelles un seminar dedicat transpunerii noii Directive DEEE. Detalii aici.

 

Solutii germane pentru gestionarea deseurilor in Romania

26 februarie 2013: In data de 19 februarie a avut loc conferinta pe tema mentionata. Detalii aici.

 

Cauta alta viata, dar nu printre gunoie!

26 februarie 2013: Material pus la dispozitie de colegul nostru din Cluj, Valentin Tofana. Detalii aici

 

ECOTIC impreuna cu partenerii sai Pentru un Mediu Curat!

20 februarie 2013: ECOTIC beneficiaza de suportul producatorilor pe care ii reprezinta, in lupta pentru un mediu curat. Detalii aici.

 

Start in cea de-a VIII-a editie a Guerillei Verzi

19 februarie 2013: In perioada februarie – mai, 2013 are loc cea de-a VIII a editie a caravanei educationale prin film cu mesaj ecologic, Guerilla Verde. Detalii aici.

 

Raportarile privind EEE si baterii si acumulatori (BA) la inceput de an

04 februarie 2013: Amintim producatorilor si importatorilor de EEE, dar si importatorilor si producatorilor de baterii si acumulatori termene aferente raportarilor pe care trebuie sa le aiba in vedere la inceput de an. Detalii aici. 

 

Programul ECO Educatia: Un program pentru un mediu curat!

31 ianuarie 2013: ECO Educatia este un programul de devzoltare a atitudinii responsabile a elevilor si cadrelor didactice fata de deseuri, in special fata de deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) si deseurile de baterii si acumulatori (DB/A). Comunicatul de presa este aici. 

 

Schimb de experienta Romania – Slovenia

31 ianuarie 2013: Echipa ECOTIC a primit, la finalul lunii ianuarie, vizita unui reprezentant al companiei Zeos (www.zeo.si ), cea mai mare organizatie colectiva din Slovenia. Detalii aici

 

Gala Hall of Fame Assoclic

30 ianuarie 2013: Gala Hall of Fame a premiat cele mai bune proiecte din 2012 inscrise in Assoclic. Detalii aici

 

Rezultatele editiei a IVa a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat

 In data de 13 decembrie 2012 a avut loc premierea editiei a IVa a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat. Comunicatul de presa este disponibil aici

 

Unde te debarasezi corect de bateriile uzate? Detalii aici.

 

Anunt public al Ministerului Mediului si Padurilor  

 Ministerul Mediului si Padurilor, in calitate de titular pentru Strategia Nationala de Gestionare a Deseurilor, anunta publicul interesat asupra elaborarii primei versiuni a strategiei mentionate si a declansarii etapei de incadrare. Mai multe detalii gasiti aici….. 

 

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, editia a IVa

ECOTIC, Hotnews.ro si Recolamp au dat startul in cea de-a patra editie a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat! Proiectul este desfasurat sub egida Ministerului Mediului si Padurilor si a Garzii Nationale de Mediu. Citeste mai mult aici… 

 

In Sectorul 6 al Capitalei bucurestenii au schimbat deseurile de echipamente electrice si electronice cu tehnologia Samsung

Samsung Romania impreuna cu ECOTIC, SC Urban SA si Primaria Sectorului 6 Bucuresti au desfasurat in luna septembrie, in sectorul 6 al Capitalei, campania „Schimba deseurile cu tehnologia Samsung”.
Tragerea la sorti a castigatorilor campaniei a avut loc la sediul Primariei Sectorului 6 al Capitalei. Citeste mai multe aici ….

 

Conferinta WEEE Forum: WEEE – Waste Environment Economy and Employment

In perioada 19-21 septembrie a avut loc la Londra Adunarea Generala WEEE Forum si Conferinta internationala “WEEE – Waste Environment Economy and Employment”. Citeste mai multe aici…. 

 

ECOTIC BAT are licenta de operare in vederea preluarii responsabilitatilor producatorilor privind realizarea obiectivelor anuale de colectare si reciclare a deseurilor de baterii si acumulatori (DBA).

Documentul emis de Ministerul Mediului si Padurilor are numarul RO – B&A -002/2012 si este valabil incepand din 11 septebrie 2012. Citreste mai mult aici…

 

S-a dat startul in campania „Ziua Verde in organizatia ta”!

 Asociaţiile ECOTIC si RECOLAMP, in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor si Garda Nationala de Mediu, au lansat in 10 septembrie 2012 programul national de colectare selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice, inclusiv becuri economice si tuburi fluorescente arse (DEEE-uri), denumit „Ziua Verde in organizatia ta”! Citeste comunicatul de presa aici.

 

Samsung si ECOTIC incurajeaza schimbarea echipamentelor vechi cu tehnologii noi

Samsung Romania si ECOTIC impreuna cu Primaria Sectorului 6 al Capitalei si Urban SA desfasoara o campanie de informare si colectare deseuri electrice si electronice in acest sector, in perioada 3 – 30 septembrie, 2012. Citeste comunicatul de presa si regulamentul

 

“HAI SA FACEM SCHIMB” – campanie de colectare DEEE incheiata cu success

Campania ”Hai sa facem schimb!” initiata de catre ECOTIC, impreuna cu Greenweee International si Primaria Municipiului Buzau, s-a incheiat. Schimbul propus a fost simplu si util: pentru minim 5 kg DEEE aduse la unul din cele trei containere de colectare selectiva din Buzau  (Cartier Micro XIV, Cartier Dorobanti II si Zona Comerciala), se oferea un gratar reversibil si un bilet participant la tombola cu premii. …. Cititi comunicatul de presa aici

 

Noua Directiva DEEE (2012/19/EU)

Directiva europeana 2012/19/UE privind DEEE, publicata oficial la 24 iulie 2012 in Official Journal of the EU,  urmareste imbunatatirea performantelor de mediu ale tuturor operatorilor implicati in ciclul de viata al echipamentelor electrice si electronice (EEE), precum producatori, distribuitori si consumatori si in special, operatorii direct implicati in colectarea si tratarea DEEE.  Sub incidenta noii directive intra toate EEE utilizate de consumatori, precum si cele destinate utilizarii profesionale. Din momentul intrarii in vigoare,  Statele Membre U.E. au la dispozitie 18 luni pentru transpunerea noii  directive in legislatiile nationale…Cititi mai mult aici