Angajații EGGER au colectat peste 10.000 de baterii, becuri și deșeuri electrice și electronice

de | apr. 20, 2023 | Stiri

În perioada 1 – 31 martie 2023 compania EGGER, în parteneriat cu ECOTIC, a desfășurat, pentru al treilea an consecutiv, o campanie de colectare a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA), surselor de iluminat și DEEE-urilor mici uzate. În cadrul campaniei EGGER Reciclează 252 de angajați au colectat peste 10.000 de baterii și DEEE-uri.

Angajații EGGER au colectat echipamente electrice şi electronice (DEEE-uri) care nu mai îndeplinesc funcțiile pentru care au fost create, care prezentau defecțiuni sau cele pe care își doreau să le înlocuiască.

La campanie au participat 252 de angajați, dublu față de campania precedentă. Aceștia au colectat 9.289 baterii, 607 DEEE-uri mici și 252 becuri sau neoane.

”Creșterea impresionantă a numărului de participanți la această campanie este și rezultatul acțiunilor de informare și educare din ultimii ani desfășurate de departamentul nostru de Managementul Mediului. Parteneriatul ECOTIC pentru această campanie și tombola cu premii aduc un plus de valoare și cresc gradul de implicare” a declarat Alina Chifan, director de Vânzări EGGER.

Pentru a-i încuraja pe angajați să participe la colectarea acestor deșeuri EGGER a organizat o tombolă cu 10 premii, iar angajații care au adus la reciclare cele mai multe deșeuri au fost premiați cu trei premii în produse și vouchere.

Împreună contribuim la eliminarea unor substanțe periculoase pentru mediu și sănătate și recuperarea unor cantități importante de materii prime secundare.

 

EGGER în România

Grupul EGGER deține din 2008 o fabrică în România, în Rădăuți, județul Suceava. Fabrica are peste 850 de angajați. În Rădăuți, sunt produse plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul retail. EGGER a investit cca. 500 milioane Euro în dezvoltarea unității strategice de producție din Rădăuți într-o locație de producție complet integrată și dotată cu tehnologie de ultimă generație.

Campania EGGER Reciclează

  • 252 angajați EGGER participanți la campanie
  • Număr dublu de participanți față de campania precedentă
  • 9.289 baterii, 607 DEEE-uri mici și 252 becuri sau neoane

Legendă foto

(sursă foto: EGGER)