Adunarea Generala WEEELABEX

de | feb. 3, 2014 | Stiri

Organizatia WEEELABEX a fost infiintata in luna aprile 2013 de catre 26 de organizatii colective ale producatorilor pentru gestionarea responsabilitatilor privind DEEE-urile. 
Scopul acestei organizatii este de a promova implementarea standardelor WEEELABEX privind tratarea DEEE-urilor in Europa, menite sa reduca poluarea din actiunile de tratare DEEE si sa creasca gradul de valorificare. Aceasta se va realiza prin conformarea operatorilor care trateaza DEEE, aspect care necesita suportul organizatiilor producatorilor.

In data de 21.01.2013 s-a derulat prima Adunare Generala a membrilor Organizatiei WEEELABEX, eveniment derulat la Salzburg.
Directorul General – Mario Voros – a prezentat evolutia organizatiei in primele luni de functionare, un aspect important fiind ca au fost demarate auditurile de verificare la operatorii de DEEE din Spania. Pana la finalul anului sunt planificate audituri la 175 de fluxuri de la 94 de operatori din Europa. Adunarea Generala a votat actiunile si bugetul propus de Directorul General pentru anul 2014.

ECOTIC are in cadrul echipei de auditori WEEELABEX, un expert  – Valentin Tofana – care este si membru in grupul de experti al Organizatiei WEEELABEX.
ECOTIC a demarat implementarea standardelor in cadrul operatorilor de tratare si pana la finalul anului se vor efectua audituri la partenerul Greenweee International, pe 4 fluxuri de tratare.