Participarea ECOTIC la Conferinta internationala “practici si experiente in protectia mediului”

de | ian. 30, 2014 | Stiri

Cu ocazia participarii la conferinta ECOMEDIU, care a avut loc la Arad in perioada 16-18 octombrie 2013, in cadrul lucrarii publicate impreuna cu specialisti din cadrul Agentiei Nationale Pentru Protectia Mediului – Directia Deseuri si Substante Chimice Periculoase, ECOTIC, prin Valentin Tofana a evidentiat si cu aceasta ocazie aspectele de ordin economic si ecologic ale reciclarii deseurilor de echipamente electrice si electronice. A fost pus accentul pe importanta reciclarii acestor tipuri de deseuri, din perspectiva efectelor negative ale materialelor periculoase continute de acestea.

Lucrarile conferintei au constituit o excelenta ocazie de interactiune cu factori responsabili in gestionarea deseurilor din Romania, autoritati de mediu, autoritati ale adminstratiei publice locale.
De asemenea, in cadrul conferintei au fost prezentate importante rezultate ale activitatii academice de cercetare in domeniul recuperarii materialelor continute de deseuri, ECOTIC fiind interesat de acest know-how.