Ecotic

2019 demarează cu o nouă campanie de colectare

ECOTIC demarează noul an cu o campanie de colectare de deșeuri de echipamente electrice și electronice  marca Orașe Curate în orașul Buftea, județul Ilfov.

În data de 22 februarie, ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Primaria Orașului Buftea și Servicii Salubritate Bucuresti S.A. încurajează cetățenii orașului Buftea să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca pentru predarea unui deșeu de minim 5 kg să fie înscriși la o tombolă, unde vor avea șansa sa câștige aspiratoare, fiare de călcat, mixere si storcătoare de fructe. Cetățenii sunt invitați să scoată afară deșeurile de echipamente electrice si electronice, acestea urmând a fi colectate de Servicii de Salubritate Bucuresti S.A.

Totodată, cetățenii orașului Buftea pot beneficia de un serviciu gratuit. Astfel, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face de la domiciliu în baza unei programări prealabile la numărul de telefon 0213138636, apelabil intre ora 9:00 si 13:00.

„Încercăm să sensibilizăm locuitorii orasului Buftea asupra importanței colectării separate a deșeurilor reciclabile,  prin activități de informare/conștientizare, încurajându-i să predea în mod selectiv deșeurile care  pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente  electrice și electronice” a declarat Adelina Dumitrașcu, coordonatorul zonal sud din partea ECOTIC.

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În 2018, ECOTIC a desfășurat 53 de campanii care au informat peste 5000.000 de persoane.