Campania „RRResponsabil: fii responsabil, fii solidar – Redu, Reutilizeaza, Recicleaza, oferind o noua sansa persoanelor dezavantajate” si concursul ECOScolarul

de | oct. 23, 2013 | Campanii

ECOTIC si Ateliere Fara Frontiere desfasoara in perioada 01.07.2013 – 30.06.2014 proiectul denumit „RRResponsabil: fii responsabil, fii solidar – Redu, Reutilizeaza, Recicleaza, oferind o noua sansa persoanelor dezavantajate” cu sprijinul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice. ACEST PROIECT ESTE CO-FINANTAT PRINTR-UN GRANT DIN PARTEA ELVETIEI PRIN INTERMEDIUL CONTRIBUTIEI ELVETIENE PENTRU UNIUNEA EUROPEANA EXTINSA.

Campania, „RRResponsabil: fii responsabil, fii solidar – Redu, Reutilizeaza, Recicleaza, oferind o noua sansa persoanelor dezavantajate” a preluat denumirea proiectului amintit mai sus si se desfasoara in 12 scoli din 12 comunitati din tara pana la data de 30.05.2014. Orasele vizate sunt: Alexandria, Cluj, Giurgiu, Buzau, Tulcea, Piatra Neamt, Bacau, Ploiesti, Oradea, Timisoara, Brasov, Bucuresti.

In fiecare scoala se organizeaza o vizita unde vor fi prezenti: peste 40 elevi si 2 cadre didactice, 1 reprezentant al autoritatii locale, 1 operator de reciclare, 5 reprezentanti ai sectorului ONG; 1 companie privata, tematica fiind protectia mediului, dezvoltarea durabila, educare si sensibilizare privind colectarea selectiva a deseurilor.

In cadrul acestor vizite, elevii demonstreaza oaspetilor implicarea lor in protejarea mediului prin proiectele efectuate de elevi si cadre profesorare, dar si indemanarea, creind din DEEE obiecte de arta. Ulterior, se vor organiza vizite cu acesti elevi la firme specializate pentru a explica mai bine tot procesul de reciclare.

Campania „RRResponsabil: fii responsabil, fii solidar – Redu, Reutilizeaza, Recicleaza, oferind o noua sansa persoanelor dezavantajate” presupune si desfasurarea concomitenta a concursului ECOScolarul.

In acest concurs, elevii vor colecta deseuri de echipamente electrice si electronice in scolile respective, cele mai mari 3 cantitati colectate vor aduce scolilor respective echipamente IT&C noi. 

Campania desfasurata in scoli are loc pana la data de 30 mai 2014.

Prima vizita a avut loc in data de 11 octombrie 2013, la Scoala „Mihai Viteazul” din Alexandria. Reciclatorul gazda unde a fost organizata vizita elevilor a fost Greentronics din localitate.

Cea de-a doua scoala vizitata a fost Scoala nr. 10 din Giurgiu in data de 22 octombrie. Reciclatorul care a primit vizita elevilor a fost chiar Ateliere Fara Frontiere. 

Cea de-a treia scoala unde proiectul a poposit a fost Scoala „Ion Creanga” din Buzau in data de 08 noiembrie 2013. Reciclatorul vizitat a fost GreenWEEE.

%%GALLERY_buzau_rrresponsabil_ENDGALLERY%%

Ultima scoala vizata in anul 2013 programata in 22 noiembrie a fost Scoala „Ioan Bob” din Cluj Napoca. Reciclatorul vizitat a fost Total Waste Recycling.

 %%GALLERY_proiect_elvetian_cluj_ENDGALLERY%%

 Prima scoala vizitata in 2014 a fost “Grigore Antipa” din Tulcea, in data de 14 februarie. Reciclatorul vizitat a fost JT Grup. 

%%GALLERY_tulcea_rrresponsabil_ENDGALLERY%%

 Elevii acestei scoli au fost foarte entuziasmati, impreuna cu profesorii si conducerea scoli si au pregatit un mic moment artistic. Poezia este disponibila aici.  

Cea de-a doua vizita desfasurata in 2014 a avut loc in data de 21 februarie la Scoala Nicu Enea din Bacau, iar reciclatorul vizitat a fost Ecorec Recycling (sediul din Buhusi).

%%GALLERY_bacau_rrresponsabil_ENDGALLERY%% 

Cea de-a treia vizita care a avut loc in proiect in 2014 a avut loc in data de 07 martie, la Scoala nr 5 din Piatra Neamt. Reciclatorul la care am mers cu elevii implicati in proiect a fost Ecorec Recycling (sediul din Buhusi). 

%%GALLERY_piatra_neamt_rrresponsabil_ENDGALLERY%%

Cea de-a opta vizita in acest proiect a avut loc la Scoala Nr 9 “Nicolae Orghidan”  din Brasov in data de 21 martie 2014, reciclatorul vizitat a fost Atelierul FPSC din localitate. 

%%GALLERY_bvrrr2014_ENDGALLERY%%

In data de 24 aprilie, Scoala nr. 18 din Timisoara a fost gazda Campaniei. Elevii si profesorii au pregatit pentru organizatori surprize placute: o parada a modei unde elevii au defilat purtand imbracaminte confectionata din materiale reciclabile, iar elevii- inventatori din scoala au tinut sa ne uimeasca cu gadgeturile create din DEEE-uri. Echipa FPSC din Timisoara a explicat elevilor implicati ce presupune colectarea corecta si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice.

%%GALLERY_rrresponsabil_timisoara_ENDGALLERY%%

In data de 25 aprilie, Scoala nr 11 din Oradea a primit vizita noastra. Dupa activitatile desfasurate, Bene International, reciclatorul cu sediul in localitatea Tileagd, Bihor, a primit vizita celor implicati in proiect.  

%%GALLERY_rrresponsabil_oradea_ENDGALLERY%%

 In data de 09 mai, Scaoala nr 19 Tudor Arghezi din Bucuresti a fost gazda campaniei. Rematholding a fost reciclatorul care a primit vizita elevilor participanti in campanie. 

%%GALLERY_rrrbucuresti_ENDGALLERY%%

Iar in data de 16 mai ultima vizita in acest proiect a fost facuta Scolii “Toma Caragiu” din Ploiesti, iar reciclatorul care a primit vizita elevilor si profesorilor implicati in proiect a fost GreenWEEE din Buzau. 

%%GALLERY_rrr_ph_ENDGALLERY%%

 

Brosura disponibila in capania destinata elevilor este disponibila aici.

Afisul destinat acestei campanii este disponibil aici.

Roll-up-ul folosit in aceasta campanie este disponibil aici.