Infrastructura ECOTIC la nivel național: 9000 de puncte de colectare deșeuri electrice și baterii

de | sept. 16, 2021 | Articole, Stiri

De 15 ani, ECOTIC pune la dispoziția cetățenilor puncte de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA), poziționate la nivel național.

Cu sprijinul companiilor, magazinelor, autorităților locale precum și al altor entități care au contact cu publicului larg, ECOTIC a reușit să amplaseze recipiente de colectare separată DEEE și DBA în peste 9000 de locații. Eforturile ECOTIC sunt constante în această direcție, de aceea am realizat o hartă a punctelor de colectare disponibilă pe www.ecotic.ro.

Printre cele 9000 de locații și puncte de colectare se remarcă Centrul Municipal de Colectare de la Iași (www.cmciasi.ro) – primul centru la standarde europene din România. În majoritatea locațiilor deschise publicului larg, cetățenii vor identifica recipiente din carton sau plexiglas semnalizate corespunzător.

În contextul extinderii infrastructurii de colectare, ECOTIC pune la dispoziție, cu titlu GRATUIT recipiente de colectare DEEE (inclusiv becuri și neoane) și DBA, pentru companii, clădiri de birouri sau orice alte entități care au acces public și care doresc să faciliteze colectarea separată a acestor deșeuri. Solicitarea se transmite completând acest formular.

STIAȚI CĂ?

Magazinele de tip retail care au spaţii de vânzare în domeniul EEE de cel puţin400 m² au obligația de a oferi publicului larg opțiunea de debarasare de aceste deșeuri. De aceea comercianții precum Altex, Media Galaxy, PEPCO, Penny, Dedeman, Metro, Cora oferă această opțiune clienților lor.

În Mega Image și Shop&Go veți găsi recipiente de colectare deșeuri de baterii.