ECOTIC partener al Forumului Orașelor Verzi de la Brașov

de | sept. 21, 2021 | Articole, Stiri

Caravana ECOTIC a fost disponibilă pentru vizite pe Aleea de sub Tâmpa

În perioada 6-12 septembrie 2021, a avut loc, la Brașov, Forumul Orașelor Verzi –  inițiativă dedicată sustenabilității de mediu din România. Scopul evenimentului a fost aducerea în atenția autorităților locale a celor mai bune practici, a tehnologiei de ultimă oră din domeniu și de a le încuraja pe acestea să ia măsuri cât mai bune pentru orașele și cetățenii lor.

În această perioadă au avut loc peste 100 de acțiuni de conștientizare la nivel de local. Printre aceste acțiuni s-au numărat și cele inițiate de ECOTIC: campanie de colectare deșeuri electrice de la populație, organizată împreună cu partenerul local, Eco Civica Center și vizitarea Caravanei ECOTIC (muzeu mobil al deșeurilor electrice).

Caravana ECOTIC a fost prezentă în Brașov în perioada 9-12 septembrie, pe aleea de sub Tâmpa, iar demersurile noastre de conștientizare și informare a populației au fost recompensate cu entuziasmul și curiozitatea celor mici, ambasadori ai tinerei generații. Părinți și copii au aflat care sunt componentele echipamentelor electrice, ce se poate recicla și care sunt soluțiile de predare ale deșeurilor electrice, atât în Brașov, cât și în toată țara. Reamintim faptul ca brașovenii au la dispoziție centrul Eco Civica, Str. Carpatilor, nr 60, unitate 71 (in incinta METROM), orar L – V 09:00 – 17:00, unde pot aduce echipamentele electrice vechi sau pot solicita preluarea GRATUITĂ de la domiciliu la 0742 400 404 sau la comenzi@ecocivicacenter.ro.

Pentru cei care nu au avut șansa de a vizita Caravana ECOTIC în Brașov, o pot face acum virtual, accesând acest link.

Mai multe imagini de la evenimentul din Brașov

Tot în cadrul Forumului Orașelor Verzi, ECOTIC a susținut proiectul Asociației Depoul de Artă Urbană în care s-a realizat o expoziție de fotografie a fotografului Dan Dinu cu imagini din România Sălbatică, mult apreciatul și premiatul proiect al acestuia.